[elektro-etc] grillezés
Xorn
toth.endre at gmail.com
Fri Jul 5 11:48:50 CEST 2013
Ebben nekem az nem tetszik, hogy lyukacsos, és azon feljön a füst
időnként, illetve hogy ott képes szó szerint lyukat égetni a
sütnivalóba is. Próbáltam már, de nekem nem gyere be.
Best regards,
Andy
2013/7/5 Jozsef Valkai <vjozsef at valkai.net>:
> Amit belinkeltem, en olyannal sutottem parazson, semmi baja nem lett,
> persze egyszerhasznalatos, kokemeny ezresert kapsz 5dbot.
>
> --
> --
> Valkai Jozsef
> +36 70 36 28 147
> vjozsef at valkai.net
> lat: +47.30.43.94
> lon: +19.9.9.39
>
>
>
> 2013. július 5. 11:05 Xorn írta, <toth.endre at gmail.com>:
>
>> Mindenképpen csak vasból-acélból készült dolgot használnék, a többi
>> nem biztos, hogy elviseli. Réz is max. akkor, ha lédús dolgot főzöl
>> (és nem sütsz!) benne, mint gulyás, paprikás krupmli, ilyesmi.
>>
>> Zománcos szintén nem nyerő, mert alighanem elég hamar ledobja magáról.
>> Egy sima, kezeletlen, festetlen, zománctalan stb., öntöttvasból
>> készült holmi lehet kiválóan alkalmas ilyesmire.
>>
>> Nem olcsó, de kb. 20 másodpercet töltöttem csak a guglizással:
>>
>>
>> http://www.barkonyhakellek.hu/bogracs-grill-kerti-kiegeszitok/kerti-grill-es-kiegeszitok/ontottvas-grillserpenyo-26*26-cm-lv-eco-gt-2626-t2.html
>>
>> U-vas helyett valami masszívabb sűtorcövek? Ha eleget leversz belőlük
>> egymás mellé, a tetejük így is kiadja a síkot, amin a serpenyő
>> felfekszik, nem kell annak vízszintes felülettel rendelkeznie. 30
>> centi körül darabokat is árulnak, jellemzően 6-7 mm vastag vas-acél
>> anyagból, az nemigen fogja megsínyleni a tüzet, amivel körülrakod.
>>
>> Best regards,
>> Andy
>>
>> 2013/7/5 Acs Gabor <levlista at e8e.eu>:
>> > A cél: egyszerűen főzni a szabadban. Hozzá a két info:
>> >
>> > 1, láttam Ray Mears-nél egy tök jó megoldást. Van neki pár olyan
>> vasrúdja,
>> > amit meghajlítottak U alakban, a hegyükkel egymás mellé leszúrja a
>> földbe,
>> > így kap egy kis rácsos platnit, amire fel tud rakni valamit, pl. csajkát
>> és
>> > abban megfőzni a kaját. Hogy' lehetne könnyen ilyenhez jutni? Néztem az
>> > ácskapcsokat, azoknak rövid a szára ehhez. Biztos lehetne betonvasból
>> > barkácsolni, de sem betonvasam, sem megfelelő eszközeim, hogy rendesen
>> > elkészítsem. De hátha valakinek beugrik egy erre jól használható valami.
>> Még
>> > azok a létrafokok jutottak eszembe, ami a falból szokott kiállni, nem
>> tudom
>> > olyat lehet-e készen kapni.
>> >
>> > 2, olvastam valahol egy receptet (már nem tudom hol), az oldalast
>> > bepácolták, majd berakták egy olyan tepsibe, aminek eléggé magas hozzá a
>> > fala, így rakták fel a szabad tűzön sülni, előbb alufóliával letakarva,
>> majd
>> > amikor már jól átsült, az alufóliát levéve és tovább pirítva. Mi az a
>> tepsi
>> > vagy serpenyő vagy mi, ami ezt bírja? Gondolom a bolti vékony lemez
>> teflonos
>> > cuccok ha kapnának a parázstól pontszerűen mondjuk 1000 fokot, ott hamar
>> > kiégnének. Itthon van egy kicsit vastagabb anyagból jó régi, lemezből
>> > hajlított valami tepsi, de nem túl nagy, és a lemezvastagság is nem tudom
>> > mire elég. Szóval miben szokás ezt csinálni, öntöttvas, vagy kovácsolt,
>> vagy
>> > nem kell ennyit parázni, jó lesz bármi ami van a konyhában?
>> >
>> >
>> > --
>> > Gábor
>> >
>>
>>
More information about the Elektro-etc
mailing list