[elektro-etc] Ez most hogy? (Szalicil)
Karoly Kovacs
koka55 at kabsi.at
Thu Aug 22 18:33:30 CEST 2013
Ezt tudjuk, nem kell szmajlit irnod.
En csak abban ketelkedem, hogy az ize ugyanolyan lesz (vagy Janos
szerint jobb).
Karoly
-------- Original Message --------
>
>
> 2013.08.22. 17:38 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>> > ( gondolom eleve vannak olyan matériák az uborkán, mint a kovászban )
>>
>> Haaaannnemtom. :)))
>
> Élesztő spóra mindenen van... kb.
> :-)
>
> KJ
>
>> Minden esetre ezen ne vesszunk ossze, en maradok a "rendes" koviubinal,
>> par hetig ez is ropogos marad a hutoben, utana meg ugyis elfogy es ujabb
>> adagot kell erlelni.
>>
>> Karoly
>>
>> -------- Original Message --------
>>
>>> Szia Károly!
>>>
>>> ----- Original Message ----- From: "Karoly Kovacs" <koka55 at kabsi.at>
>>> To: <elektro-etc at tesla.hu>
>>> Sent: Thursday, August 22, 2013 3:59 PM
>>> Subject: Re: [elektro-etc] Ez most hogy? (Szalicil)
>>>
>>>
>>>> Na de akkor mitol lesz _kovaszos_ uborka? :)))
>>>>
>>>> A Te modszered szerint elkeszitve "Salzgurke" (= sos uborka) lesz
>>>> belole, ezt eszik az osztrakok. Nekem, szemely szerint, nem nagyon
>>>> izlik, a koviubi sokkal finomabb, annak bukeja van.
>>>>
>>>> Az enyem sem puhul meg, mert az a "recept", hogy miutan a nagy uvegben
>>>> (5 literes befottesuveg) megerett a napon, utana kiporciozzuk rendes
>>>> meretu, jol zarodo befottes uvegekbe, es betesszuk ezeket a hutobe.
>>>> Hatranya: elegendoen nagy huto kell hozza. :)))
>>>>
>>>> Karoly
>>>>
>>>
>>> Nem sós uborka lesz!
>>> Olyat a szomszéd néni szokott készíteni.
>>> Azt forrázni szokták, az teljesen más íz.
>>> Annak a leve sem lesz fehér, viszont az enyém fehér, olyan mint a nagyon
>>> higított tej, vagy még inkább mint a kovi ubi :-)
>>> Ez igazi kovászos uborka.
>>> ( gondolom eleve vannak olyan matériák az uborkán, mint a kovászban )
>>>
>>> Cimboráim már mind átálltak erre a dologra, mert a kenyérrel készült
>>> előbb utóbb olyan "nyúlós" lesz, és ezt lehet megadályozni valamennyire
>>> a hűtéssel.
>>> Ezt nem kell, igaz nem sokáig szokott tartani egy üveggel.
>>> Folyamatosan készül, bár most a paradicsom - paprika miatt nem fogy el
>>> 4-5 nap alatt egy nagy üveggel.
>>>
>>> Üdv!
>>> János.
>>>
>>> __________ ESET Endpoint Antivirus - V�rusdefin�ci�s adatb�zis: 8716
>>> (20130822) __________
>>>
>>> Az �zenetet az ESET Endpoint Antivirus ellen�rizte.
>>>
>>> http://www.eset.hu
>>>
>>>
>>>
>>>
>>
>>
>>
>> -----
>> A(z) üzenetben nem található vírus.
>> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
>> Verzió: 2013.0.3392 / Vírus adatbázis: 3211/6597 - Kiadás dátuma:
>> 2013.08.21.
>>
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list