[elektro-etc] Ez most hogy? (Szalicil)

Milleschich. János milejani at invitel.hu
Thu Aug 22 17:35:40 CEST 2013


Szia Károly!

----- Original Message ----- 
From: "Karoly Kovacs" <koka55 at kabsi.at>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Thursday, August 22, 2013 3:59 PM
Subject: Re: [elektro-etc] Ez most hogy? (Szalicil)


> Na de akkor mitol lesz _kovaszos_ uborka? :)))
>
> A Te modszered szerint elkeszitve "Salzgurke" (= sos uborka) lesz belole, 
> ezt eszik az osztrakok. Nekem, szemely szerint, nem nagyon izlik, a 
> koviubi sokkal finomabb, annak bukeja van.
>
> Az enyem sem puhul meg, mert az a "recept", hogy miutan a nagy uvegben (5 
> literes befottesuveg) megerett a napon, utana kiporciozzuk rendes meretu, 
> jol zarodo befottes uvegekbe, es betesszuk ezeket a hutobe. Hatranya: 
> elegendoen nagy huto kell hozza. :)))
>
> Karoly
>

Nem sós uborka lesz!
Olyat a szomszéd néni szokott készíteni.
Azt forrázni szokták, az teljesen más íz.
Annak a leve sem lesz fehér, viszont az enyém fehér, olyan mint a nagyon 
higított tej, vagy még inkább mint a kovi ubi :-)
Ez igazi kovászos uborka.
( gondolom eleve vannak olyan matériák az uborkán, mint a kovászban )

Cimboráim már mind átálltak erre a dologra, mert a kenyérrel készült előbb 
utóbb olyan "nyúlós" lesz, és ezt lehet megadályozni valamennyire a 
hűtéssel.
Ezt nem kell, igaz nem sokáig szokott tartani egy üveggel.
Folyamatosan készül, bár most a paradicsom - paprika miatt nem fogy el 4-5 
nap alatt egy nagy üveggel.

Üdv!
János. 


__________ ESET Endpoint Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 8716 (20130822) __________

Az üzenetet az ESET Endpoint Antivirus ellenõrizte.

http://www.eset.hu





More information about the Elektro-etc mailing list