[elektro-etc] Ez most hogy? (Szalicil)
Karoly Kovacs
koka55 at kabsi.at
Wed Aug 21 20:00:34 CEST 2013
Istvan! A kovaszos uborka "technologiaja meroben mas, mint a befozese!!!
Annal pont az erjedes a cel, nem az erjedes meggatlasa...
(Epp fel oraja tettuk el a kovetkezo adag "koviubit".)
Karoly
-------- Original Message --------
> Szondi wrote:
>> Szia !
>>
>> 2013.08.21. 17:30 keltezéssel, Benedek I. írta:
>>> Sőt, már jó ideje egyáltalán nem használunk semmilyen tartósítót (a
>>> kiforrázott üvegeken és a szükséges higiénián kívül) és soha nem
>>> romlik, nem penészedik meg az eltett cucc.
>>>
>>> bi
>>
>> Csak egy apróság: hogyan raksz el savanyúságot? Mert ott nem opció a
>> dunsztolás, annyi ecet meg só nem "fér" bele, hogy meggátolja a
>> bacikat, gombákat.
>
> Vegyük csak az egyszerű kovászos uborkát. Semmi tartósító, sőt! Egy fél
> szelet kenyér kell a tetejére, fűszerek, aztán ki a napra. Pár nap múlva
> leszűröd, kisebb üvegekbe teszed és a pinyóban eláll jövő tavaszig.
>
>> És a befőttet is célszerű hőkezelés nélkül eltenni. (cseresznye,
>> meggy, szilva stb.)
>> Oda azért illik valamit csepegtetni, mert nagyon gyorsan eluralkodik a
>> káosz az üvegben. :)
>> Szóval, tartósító, bizonyos dolgoknál elengedhetetlen. Hogy melyik, az
>> lehet vita tárgya.
>
> Már írták, hogy só, ecet, cukor, alkohol. Ezek a tartósítók. De a
> legfontosabb a tisztaság, kiforrázott edény az alapja mindennek. Lehet a
> cuccokat is forrázni mielőtt elteszed, de nem szükséges.
>>
>
> bi
>
More information about the Elektro-etc
mailing list