[elektro-etc] Ez most hogy? (Szalicil)

Kovács József kj at faldeko.hu
Wed Aug 21 18:17:13 CEST 2013


2013.08.21. 17:44 keltezéssel, Szondi írta:
> Szia !
>
> 2013.08.21. 17:30 keltezéssel, Benedek I. írta:
>>  Sőt, már jó ideje egyáltalán nem használunk semmilyen tartósítót (a
>> kiforrázott üvegeken és a szükséges higiénián kívül) és soha nem
>> romlik, nem penészedik meg az eltett cucc.
>>
>> bi
>
> Csak egy apróság: hogyan raksz el savanyúságot? Mert ott nem opció a
> dunsztolás, annyi ecet meg só nem "fér" bele, hogy meggátolja a bacikat,
> gombákat.

Belefér az csak...
Mostanában nem savanyúságot szeretnek csinálni a népek.
Hanem, szinte édességet...

> És a befőttet is célszerű hőkezelés nélkül eltenni. (cseresznye, meggy,
> szilva stb.)

Ezt meg anno cukorba rakták és kész.
Vagy cukros-szódavizes lébe, ha kevésbé édesre akarták.
A CO2 atmoszféra szépen kicsukta az oxygént az üvegből.

Esetleg rummal is feldobták....

Szerintem ezeknek jobb íze is volt, mint
a mostani kevésbé cukros hideg megoldásoknak.
Amik tartósító ízűek, sok esetben.


KJ

> Oda azért illik valamit csepegtetni, mert nagyon gyorsan eluralkodik a
> káosz az üvegben. :)
> Szóval, tartósító, bizonyos dolgoknál elengedhetetlen. Hogy melyik, az
> lehet vita tárgya.
>
> Üdv.:
> Anonymus
>
>
>
> -----
> A(z)  üzenetben nem található vírus.
> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
> Verzió: 2013.0.3392 / Vírus adatbázis: 3211/6596 - Kiadás dátuma:
> 2013.08.21.
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list