[elektro-etc] Két kérdés

Acs Gabor levlista at e8e.eu
Mon Sep 17 13:00:14 CEST 2012


Nekem is 70-80% közötti páclé arány rémlik a gépsonkáknál.


Gábor


2012.09.17. 12:53 keltezéssel, Xorn írta:
> Érdekes volt a Malajkaraj blog levezetése arról, hogy mi is az, hogy
> húsvéti sonka. Konkrétan a gyorspácolt, kötözött sonkát elemezte ki,
> hogy az élelmiszeripari szabvány szerint mennyi kell legyen benne az,
> amit te meg én ránézésre húsnak neveznénk. Az érték igen meglepő:
> 12%!!!
>
> A többi meg olyasmi, ami nekünk ugyan nem hús, de a szabvány
> megengedi, hogy beletegyék a húsvéti kötözött "sonkába" adott
> százalékban... (Gugli felhozza találatban a cikket, de már nincs ott
> az oldalon, 2009-es írás amúgy.)
>
> Best regards,
> Andy
>
> 2012/9/17 Acs Gabor<levlista at e8e.eu>:
>> Szia János,
>>
>> Sőt, úgy emlékszem Dexter világosított fel annak idején valami olyan táppal
>> kapcsolatban, amitől gélesedik az állat vére a szöveteiben, hogy még azt is
>> megvegyük.
>> Tényleg így van, ahogy írod, hogy nem lehet már lepirítani a húst. Illetve a
>> sütés végre alig marad belőle valami. Azért ez is a kapitalizmus egy érdekes
>> hajtása, a profit érdekében bármit lehet, amit nem tilos. Úgyhogy ahogy
>> bevezették a készítményeken a kis címkét, ahol fel kell tüntetni az
>> összetevőket, előírhatnák a víztartalom kiírásának kötelezettségét (néhány
>> gépsonkára ráírják, páclé néven, egész meglepő százalékokat lehet olvasni),
>> illetve hozhatnának szabályt, ahogy van gyümölcslé, gyümölcsital,
>> előírhatnák hogy valami más neve legyen mondjuk 5% víztartalom feletti
>> húsoknak. Aztán aki akarja, veheti a hígat, a másik meg megfizetheti a
>> 'töményet'.
>>
>> Egyre több embertől hallom, hogy beülnek az autóba, és valami tanára mennek
>> húst vásárolni, lehet hogy érdemes lenne.
>>
>> Gábor
>>
>>
>> 2012.09.17. 12:18 keltezéssel, Milleschich. János írta:
>>> Szia Gábor!
>>>
>>> ----- Original Message ----- From: "Acs Gabor"<levlista at e8e.eu>
>>> To:<elektro-etc at tesla.hu>
>>> Sent: Monday, September 17, 2012 11:15 AM
>>> Subject: Re: [elektro-etc] Két kérdés
>>>
>>>
>>>> Na ilyen téren csodát láttam mostanában többször is pulyka és csirke
>>>> sütésnél. Megkérgesítettem ahogy kell, aztán pár perc múlva vagy egy
>>>> bögrényi víz lett a hús alatt, a semmiből.
>>>
>>>> Gábor
>>>
>>> Nem a semmiből jön az a víz, bele van az csinálva rendesen a "gyártásnál"
>>> :-(
>>> És ez sajnos minden állatfajra igaz, ha nem otthon tartod szabad
>>> tartásban.
>>> A hajdan volt jó maszek hentescégek is ráálltak a felfújt, tápos húsok
>>> felvásárlására.
>>> Így több a haszon, a vevő meg egy darabig, még lendületből ott vásárol.
>>>
>>> Évek óta nem tudok egy jó pörköltet csinálni ( bolti húsból ), mert nem
>>> lehet megpörkölni.
>>> Csak fő a saját levében.
>>> Egy jó sportos kakascombnak nincs párja, amelyik még reggel hajkurászta a
>>> tyúkokat. :-)
>>> "Na, az a valami"
>>>
>>> Üdv!
>>> János.
>>>
>



More information about the Elektro-etc mailing list