[elektro-etc] Recept : Carpaccio fínoman.

Arnold Fuzesi arnold.fuzesi.lista at gmail.com
Wed Oct 3 09:07:29 CEST 2012


Rozsabors pl lazachoz, vagy steak melle belole keszult martashoz verhetetlen. (Igazabol nem is bors fele, gyumolcsokhoz kozelebb all besorolasilag)

Madartejhez gyanitom nem jo, de lehet. :)

Viszont panna cotta-hoz megy, es el tudom kepzelni mas edesseghez is.

Frissen orolt szines / fekete bors mediterran kajakhoz szinten elegge adja magat. 

Emesztesnek is jo, van par jotekony hatasa.  Fejbol nem megy, google tudja. Erdekes, vernyomast csokkenti. Pont forditva tudtam....hm.

Lenyeg h ne finoman orolt legyen, ne uljon be a belekbe. Onnantol nincs vele gond, ertelmesen hasznalva alap fuszer. Fokhagyma es a gyomber mellett nalam aktivan jatszik.

Eros pista friss puha feherkenyerrel es tejfollel a legtutibb. (Mashoz nem is szoktam sztem enni, itthon nincs) Ha csulkos bablevest eszek vhol ezt eszem hozza, nagyon kedvelem egyutt. Legjobb ha hazi, abban ugye nincs egy csomo felesleges dolog.

Arnold
Sent from my iPhone

On 2012.10.02., at 21:48, Acs Gabor <levlista at e8e.eu> wrote:

> A bors az valami olyasmi, mint az erőspista, nem? Az kell minden ételbe :)
> 
> 
> Gábor
> 
> 
> 2012.10.02. 17:40 keltezéssel, Fuzesi Arnold írta:
>> 
>> 
>> On 2012.10.02. 17:03, Acs Gabor wrote:
>>> A hűtött állapot szerintem nem a fogyasztáshoz kell, hanem a vághatósághoz.
>> 
>> Nem finom testmelegen, úgy finom ha még hideg, és a szádban bontakozik ki az íze rágással, es ahogy melegszik.
>> (ezért nem pépesítünk kaját, elvész az ízélmény nagyrésze ami rágás közben jönne)
>> 
>> Nyilván nemjó ha ropog a fogad alatt, de mivel vekony, gyorsan felmelegszik.
>> 
>>> Illetve nyilván nem egy fagyasztott és kiolvasztott valami lesz a nagy elit kaja.
>> 
>> Szerintem ez nem volt kérdés, meg talán szempont sem. (Vagy vmiről lemaradtam.)
>> 
>> Viszont a testmeleg 1cm-es hús ököllel laposra verve minden csak nem finom -ahhoz képest amit Carpaccio neven ettem - ebben biztos vagyok. :)
>> 
>> http://johnmariani.com/archive/2009/090628/pacci%20Carpaccio.jpg
>> 
>> Vhogy igy kell kineznie az ember emlékezetében. :)
>> 
>> Egy kis rukkola, jófajta kemenysajt pl. grana padano rá, frissen örölt bors, so, olivaolaj, citrom, és igazán fenséges étel.
>> 
>> 
>> A.
> 



More information about the Elektro-etc mailing list