[elektro-etc] Recept : Carpaccio fínoman.
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Wed Oct 3 10:07:51 CEST 2012
Nahát, eddig úgy tudtam, hogy az is bors, csak más korában van
feldolgozva. A Váriban ettem rózsabors fagyit, és az csípett is, meg az
íze is olyan volt, mint a rendes bors -most miattad mehetek vissza, hogy
újra teszteljem :)
Megnéztem mit írnak róla, ez a mondat tetszett: "Egyes madarak és
vadállatok az év bizonyos szakaszában narkotikus hatása miatt fogyasztják. "
Gábor
2012.10.03. 9:07 keltezéssel, Arnold Fuzesi írta:
> Rozsabors pl lazachoz, vagy steak melle belole keszult martashoz verhetetlen. (Igazabol nem is bors fele, gyumolcsokhoz kozelebb all besorolasilag)
>
> Madartejhez gyanitom nem jo, de lehet. :)
>
> Viszont panna cotta-hoz megy, es el tudom kepzelni mas edesseghez is.
>
> Frissen orolt szines / fekete bors mediterran kajakhoz szinten elegge adja magat.
>
> Emesztesnek is jo, van par jotekony hatasa. Fejbol nem megy, google tudja. Erdekes, vernyomast csokkenti. Pont forditva tudtam....hm.
>
> Lenyeg h ne finoman orolt legyen, ne uljon be a belekbe. Onnantol nincs vele gond, ertelmesen hasznalva alap fuszer. Fokhagyma es a gyomber mellett nalam aktivan jatszik.
>
> Eros pista friss puha feherkenyerrel es tejfollel a legtutibb. (Mashoz nem is szoktam sztem enni, itthon nincs) Ha csulkos bablevest eszek vhol ezt eszem hozza, nagyon kedvelem egyutt. Legjobb ha hazi, abban ugye nincs egy csomo felesleges dolog.
>
> Arnold
> Sent from my iPhone
>
> On 2012.10.02., at 21:48, Acs Gabor<levlista at e8e.eu> wrote:
>
>> A bors az valami olyasmi, mint az erőspista, nem? Az kell minden ételbe :)
>>
>>
>> Gábor
>>
>>
>> 2012.10.02. 17:40 keltezéssel, Fuzesi Arnold írta:
>>>
>>> On 2012.10.02. 17:03, Acs Gabor wrote:
>>>> A hűtött állapot szerintem nem a fogyasztáshoz kell, hanem a vághatósághoz.
>>> Nem finom testmelegen, úgy finom ha még hideg, és a szádban bontakozik ki az íze rágással, es ahogy melegszik.
>>> (ezért nem pépesítünk kaját, elvész az ízélmény nagyrésze ami rágás közben jönne)
>>>
>>> Nyilván nemjó ha ropog a fogad alatt, de mivel vekony, gyorsan felmelegszik.
>>>
>>>> Illetve nyilván nem egy fagyasztott és kiolvasztott valami lesz a nagy elit kaja.
>>> Szerintem ez nem volt kérdés, meg talán szempont sem. (Vagy vmiről lemaradtam.)
>>>
>>> Viszont a testmeleg 1cm-es hús ököllel laposra verve minden csak nem finom -ahhoz képest amit Carpaccio neven ettem - ebben biztos vagyok. :)
>>>
>>> http://johnmariani.com/archive/2009/090628/pacci%20Carpaccio.jpg
>>>
>>> Vhogy igy kell kineznie az ember emlékezetében. :)
>>>
>>> Egy kis rukkola, jófajta kemenysajt pl. grana padano rá, frissen örölt bors, so, olivaolaj, citrom, és igazán fenséges étel.
>>>
>>>
>>> A.
>
More information about the Elektro-etc
mailing list