[elektro-etc] Recept : Carpaccio fínoman.

Elight elight at gmail.hu
Tue Oct 2 15:58:33 CEST 2012


Vedd úgy, Virtuálisan már meg is nyaltam a szájamszélét!  ;)

Tehát
Komoly profi szakácstól tudom,
arra találták ki a kuktát,
amit már nyanyanyáink is sokszor
és előszeretettel használtak,
ja, és a lassútűzű főzést..
Mármint, hogy a marha ne legyen cipőtalp.

Hétvégén éppen hagymás volt nálunk,
és ki is próbáltam,
tényleg príma lett
(és nem lehetett a párolást nagyon elszúrni).

A maradék lé meg ment bele a
tárkonyos paradicsomoskkáposzta levesbe..
Jó vol az még mára is.
Jól megdobta egy kicsinykét az ízhatást.

Üdv István


2012.10.02. 15:46:55 dátumon Ábrahám Gábor <agabor2 at freemail.hu> írta:

> Hát az biztos, hogy 6000 Ft/kg körüli húsból nem szívesen csinál az  
> ember cipőtalpat.
> (Eddig azért még mindig jó lett.) Amíg nyers, addig legalább elrontani  
> nem lehet.
>
> Két hete csináltam 1,5 kg szarvas combból vadast.
> Kár, hogy a jó ételek gyorsan elfogynak :(
>
> Gábor
>
>
>
> ----- Eredeti üzenet ----- From: Elight
> Sent: Tuesday, October 02, 2012 3:28 PM
> To: elektro-etc at tesla.hu
> Subject: Re: [elektro-etc] Recept : Carpaccio fínoman.
>
> Díjazom!!!  Sőőt nagyon is!
>
> Csak sajnos ez az amire ,
> úgy átlagban (hétközi és ünnepnapokon)
> egyre kevésbé fussa..
> ( + Húú de rég is voltam céges állófogadáson! )
>
> Már hagymássrostélyost is jó ha évi egy-kétszer
> ha bevállahatja az ember, igazi belevaló húsból,
>    a mai vízárak melett!
>
> De itt azért ténylegesen szó sincs
>    "rajta élvezkedésről" !
> Akkor ez csakis a 'zundex dominanciája lehet...
>
> Üdv István
>
> 2012.10.02. 15:18:29 dátumon Ábrahám Gábor <agabor2 at freemail.hu> írta:
>
>> Talán ez segít eligazodni.
>>
>> <http://www.mindmegette.hu/elegans-de-egyszeru-a-carpaccio-44636>
>>
>> Gábor
>>
>> ----- Eredeti üzenet ----- From: Elight
>> Sent: Tuesday, October 02, 2012 1:21 PM
>> To: elektro-etc at tesla.hu
>> Subject: Re: [elektro-etc] Recept : Carpaccio fínoman.
>>
>> Én meg azt hittem , hogy az ott 'rajta' az olíva.
>> És a többi még csak ezekután jön...
>>
>> Na ba+!     ;)
>>
>> Akkor nem is az ökölveréstől lesz kellően lapos?
>>
>> Üdv István
>>
>>
>> 2012.10.02. 13:07:34 dátumon Acs Gabor <levlista at e8e.eu> írta:
>>
>>> Hát, én érteni vélem, legalábbis a fénykép eléggé plasztikus :))
>>>
>>>
>>> Gábor
>>>
>>>
>>> 2012.10.02. 12:20 keltezéssel, elight írta:
>>>> Sziasztok,
>>>>
>>>> Elöljáróban annyi,
>>>>                   én is szeretem a jó steaket.
>>>> Meg a tatárt is..
>>>>
>>>> De van itt egy recept , amit nem annyira értek:
>>>>
>>>>
>>>> Carpaccio:
>>>>
>>>> http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20121001-carpaccio.html
>>>>
>>>> Szóval ugy az eleje még okés..
>>>> A tányér, a szelet , 1cm, ezek még elég konkrét dolgok..
>>>> Meg akár az öklömmel meg is veregethetem.
>>>>
>>>> De azt ott a végén, (nem de, talán..?),
>>>> tehát,
>>>>  az hogyan értelmezhető, ala kúkhnya?
>>>>
>>>> És arra se tért ki, hogy hány személyes..    :)
>>>>
>>>> Üdv István
>>>>
>>>>
>>>
>>
>>
>
>


-- 
Az Opera forradalmian új levelezőjét használva: http://www.opera.com/mail/



More information about the Elektro-etc mailing list