[elektro-etc] tojásfőző

Xorn toth.endre at gmail.com
Tue Mar 27 17:33:54 CEST 2012


2012/3/27 jhidvegi <jhidvegi at gmail.com>:
> Xorn wrote:
>
>> Az nem attól válik le könnyebben, hanem a hideg víztől. Ha meleg a
>> tojás, egyszerűen rászárad a héj meg a belső vékony hártya. Ha
>> hideggel leöblíted, esetleg hagyod is ázni a hideg vízben kicsit,
>> akkor meg bediffundál a tojáshéjon át a víz és átáztatja a belső
>> hártyát. Ilyen eccerű, kéremalássan. :-)
>
> Hát nem. Már nem egyszer jártam úgy, hogy hideg víz ide meg oda, úgy
> ragaszkodott a tojat a saját héjához, hogy csak kikanalazni tudtam belőle a
> fehérjét.

Tojástól is függ. Ha már nem egészen friss, simán rászáradhat az
állásban is a héja.

Best regards,
Andy



More information about the Elektro-etc mailing list