[elektro-etc] tojásfőző

Xorn toth.endre at gmail.com
Tue Mar 27 17:35:32 CEST 2012


2012/3/27 Xorn <toth.endre at gmail.com>:
> 2012/3/27 jhidvegi <jhidvegi at gmail.com>:
>> Xorn wrote:
>>
>>> Az nem attól válik le könnyebben, hanem a hideg víztől. Ha meleg a
>>> tojás, egyszerűen rászárad a héj meg a belső vékony hártya. Ha
>>> hideggel leöblíted, esetleg hagyod is ázni a hideg vízben kicsit,
>>> akkor meg bediffundál a tojáshéjon át a víz és átáztatja a belső
>>> hártyát. Ilyen eccerű, kéremalássan. :-)
>>
>> Hát nem. Már nem egyszer jártam úgy, hogy hideg víz ide meg oda, úgy
>> ragaszkodott a tojat a saját héjához, hogy csak kikanalazni tudtam belőle a
>> fehérjét.
>
> Tojástól is függ. Ha már nem egészen friss, simán rászáradhat az
> állásban is a héja.

Ja, ami nekem erre bejött, hogy összetördelem a héjat, körbe
mindenhol, egyszerűen meggurigatom az asztalon, miközben rátenyerelek
(keménytojásnál), és utána áztatom be vízbe, amikor már repedezett a
héj. Úgy könnyebben átázik a belső hártya és jobban lejön a héja.
Persze ez sem mindig válik be, de egy tippnek azért jó. :-)

Best regards,
Andy



More information about the Elektro-etc mailing list