[elektro-etc] tojásfőző
Xorn
toth.endre at gmail.com
Tue Mar 27 16:11:38 CEST 2012
2012/3/27 jhidvegi <jhidvegi at gmail.com>:
> Xorn wrote:
>
>> Só nem azért kell bele, hanem hogy a "kinti" oldat sűrűbb legyen a
>> "bentinél", azaz ne menjen be főzés közben a víz a tojásba és ne
>> repessze szét.
>
> Ez tök logikus.
> És miért válik le jobban a héja, ha sós vízben készül, mintha nem?
Az nem attól válik le könnyebben, hanem a hideg víztől. Ha meleg a
tojás, egyszerűen rászárad a héj meg a belső vékony hártya. Ha
hideggel leöblíted, esetleg hagyod is ázni a hideg vízben kicsit,
akkor meg bediffundál a tojáshéjon át a víz és átáztatja a belső
hártyát. Ilyen eccerű, kéremalássan. :-)
Ha műbeles virslit főzöl, egy pillanatra hideg víz alá téve ugyanígy
egy mozdulattal lehúzható róla a kabátja.
Best regards,
Andy
More information about the Elektro-etc
mailing list