[elektro-etc] Csá > moslék

Xorn toth.endre at gmail.com
Thu Jan 12 10:31:38 CET 2012


Na vájár má picit. Az evésnek az az alapvető célja, hogy jóllakj.
Lehet ezt 6-8 fogás apró falatkával is, meg lehet egy lórúgás méretű
adaggal - de ha bármelyik nem elég ehhez, akkor ott hiba van a kréta
körül...

Best regards,
Andy

2012/1/12 Várszegi Péter <varszegi at kapos-net.hu>:
> Itt a magyar mentalítással van a baj, mert az átlag magyar emberbe az van
> bekódolva, hogy az a jó étterem, ahol akkora adag kaját adnak, hogy nem
> bírják megenni.
> Míg számukra ezek a kis adagos csúcs konyhák hülyeségek, de ezek nem is
> arról szólnak, hogy jóllakj, hanem arról, hogy élvezd az ételt, egyfajta
> szórakozás.
> Persze ennek ellenére én is sznob baromságnak tartom a kávéscsészés levest,
> meg a 3 kis kockából álló újragondolt pörköltet, mert nekem is van egy
> bizonyos mennyiség ami azért legalább ahhoz kell, hogy érezzem az étel
> ízét...
> Aztán közben rájöttem, hogy nem is magyarországról van szó.... :)
> De nálunk esélytelen, hogy egy átlag emberrel megértessem, hogy ez miről
> szól.
>
> -----Original Message----- From: Karoly Kovacs
> Sent: Thursday, January 12, 2012 7:51 AM
> To: elektro-etc at tesla.hu
> Subject: Re: [elektro-etc] Csá > moslék
>
>> Hat ja. Ez plane .hu elegge szokas. Nem mondom, hogy az osztrakok nem
>> veszik szivesen az ilyesmit, de itt a kiindulasi oldalon mas a
>> filozofia. Ahol eddig partnercegek minket etettek karacsonyi partykon
>> es hasonlokon, az talan egy kivetelevel mind olyan puccos hely volt,
>> ahova magamtol en nem mennek be. Nem azert, mert nem tudom kifizetni,
>> hanem mert lenyegesen olcsobban is talalok boven megfelelo minoseget,
>> egyszeruen nincs ertelme azt az arat kifizetni az etelert. Vagy eppen
>> csak a nevert, ugye.
>
>
> Sot, erre fele ujabban az lett a szokas, hogy olyan helyekre mennek a
> ceges bulikra, amelyeket un. "Haubenkoch"-ok (= kb. mesterszakacs, de
> kicsit masabb a jelentese, mint a magyar megfeleloje) vezetnek, azaz a
> legmenobb (mint pl. a Michelin csillagos) helyek. Na, ettol folall a
> szor a hatamon, mert az ilyen ettermekben, igaz, kb. 5 fogas van, de pl.
> a leves kavescseszeben(! - nem vicc) kaveskanallal(!) van felszolgalva ,
> a "fogasok" pedig latvanykajak, kb. egy evokanalnyi mennyisegu cucc van
> egy marha nagy tanyeron, a tanyer maga meg kulonfele
> etelimitacio/izesito csikokkal muveszien kicsit megmaszatolva, es igy
> tovabb.
> Volt mar, hogy hazajottem utana, es nekiestem a hutonek kizabalni. :)))
> Pedig nem is vagyok nagy etku!
> Engem ez azert bosszant kulonosen, mert az igazi osztrak konyha egeszen
> jo (hisz a monarchia nepeinek keveredesebol all! - magyar, cseh,
> szloven, tot, alpesi nemet, stb.), s a jo becsi ettermekben a kaja
> izletes, es akkora adagokat adnak, hogy meg egy ferfiembernek is
> nehezere esik megenni (el is csomagoljak szo nelkul, ha marad).
>
> Karoly



More information about the Elektro-etc mailing list