[elektro-etc] keleti es nyugati Milka

Kovács József kj at faldeko.hu
Tue Feb 28 15:22:53 CET 2012



2012.02.28. 15:21 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
> Joska!
>
> Amit irtam, az idezet volt, gondolom, szakemberek irtak.

Hát, nem... ezek szerint.

> Karoly
>
>
>>
>>
>> 2012.02.28. 13:00 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>>> "Az aludttej szobahőmérsékleten, külső beavatkozás nélkül a
>>> tejsavbaktériumok hatására megalvadó nyers tej."
>>
>> Logikusan gondolkodva...
>>
>> A tej fejéskor steril!
>>
>> Ergo: csakis környezetből kerülhet bele a lactobacillus.
>> Azaz, gyakorlatilag a levegőből :-)
>> Elmosott edények és kéz esetén...
>>
>> KJ
>>
>>
>>> Karoly
>>>
>>>
>>>> Kovács József wrote:
>>>>>> Nekem mindegy, hogy kefír, joghurt vagy natúr aludtej. :)
>>>>>
>>>>> joghurt >> tenyésztett baktériumos erjesztés
>>>>>
>>>>> kefír >> tenyészett gombás erjesztés
>>>>>
>>>>> aludttej >> a levegőben található baktériumok erjesztik
>>>>
>>>> Az előző kettőt elhiszem, az utóbbit nem.
>>>>
>>>> hjozsi
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list