[elektro-etc] rántottcsirke

Acs Gabor levlista at e8e.eu
Sat Dec 15 21:41:15 CET 2012


Nálam a paprika bármibe belefőzve (pörkölt, leves, stb.) az majdhogynem 
kizáró ok, olyan rossz ízt csinál a kajáknak.


Gábor


2012.12.15. 21:34 keltezéssel, Kovács József írta:
>
> 2012.12.15. 21:14 keltezéssel, Karoly Czovek írta:
>> A jó húslevesnek is az a titka :) legkisebb láng, alig gyöngyözve…
>> még fölözni se kell ;) sárgarépa/fehérrépa arány 2:1, pár szem
>> krumpli, zeller, só, szemesbors, hagyma héjastul aztán szóljon..
>
> Krumpli, hagyma, zeller nálunk tilos a húslevesbe.
> Túl markáns dolgok... elviszik a finom ízeket (szerintem).
>
> összetevők
> - minőségi csontos hús... ebből soooook
>  (legalább 0,5kg/liter víz és minima 4 liter)
> - sárgarépa, fehérrépa, zöldség zöldje, karfiol
>   ezekből se kevés (20 dkg/liter minima) és
>   egy-két közepesen csípős egész zöldpaprika
> - víz
>
> főzés
>
> - hideg víz felrak, hús bele
> - közepes lánggal felforral
> - tűzről levesz, víz leönt
> - hús langyos vízzel öblít
> - új hideg víz, hús és zöldségek bele
> - közép-lassú tűzzel erős gyöngyözésig melegít
> - tűz kicsit, lentebb és alig gyöngyözve, hosszan főz
>   pici résre hagyott fedőalatt, amíg a hús
>   már éppen könnyen lejön a csontról...
>   jó öreg tyúknál ez akár 6 óra is lehet :-)
> - ja, igen sózás nagyjából félfőléskor
>
> Szépen kinéző, zsírtól gyöngyöző, tiszta és
> tartalmas levű, remek ízű húsleves készül így.
>
> KJ
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list