[elektro-etc] rántottcsirke

Kovács József kj at faldeko.hu
Sat Dec 15 21:34:26 CET 2012


2012.12.15. 21:14 keltezéssel, Karoly Czovek írta:
> A jó húslevesnek is az a titka :) legkisebb láng, alig gyöngyözve…
> még fölözni se kell ;) sárgarépa/fehérrépa arány 2:1, pár szem
> krumpli, zeller, só, szemesbors, hagyma héjastul aztán szóljon..

Krumpli, hagyma, zeller nálunk tilos a húslevesbe.
Túl markáns dolgok... elviszik a finom ízeket (szerintem).

összetevők
- minőségi csontos hús... ebből soooook
  (legalább 0,5kg/liter víz és minima 4 liter)
- sárgarépa, fehérrépa, zöldség zöldje, karfiol
   ezekből se kevés (20 dkg/liter minima) és
   egy-két közepesen csípős egész zöldpaprika
- víz

főzés

- hideg víz felrak, hús bele
- közepes lánggal felforral
- tűzről levesz, víz leönt
- hús langyos vízzel öblít
- új hideg víz, hús és zöldségek bele
- közép-lassú tűzzel erős gyöngyözésig melegít
- tűz kicsit, lentebb és alig gyöngyözve, hosszan főz
   pici résre hagyott fedőalatt, amíg a hús
   már éppen könnyen lejön a csontról...
   jó öreg tyúknál ez akár 6 óra is lehet :-)
- ja, igen sózás nagyjából félfőléskor

Szépen kinéző, zsírtól gyöngyöző, tiszta és
tartalmas levű, remek ízű húsleves készül így.

KJ



More information about the Elektro-etc mailing list