[elektro-etc] rántottcsirke

Kovács József kj at faldeko.hu
Sat Dec 15 21:49:22 CET 2012


Alakul ez... hárman, három ízlés szerint :-)

KJ

2012.12.15. 21:41 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> Nálam a paprika bármibe belefőzve (pörkölt, leves, stb.) az majdhogynem
> kizáró ok, olyan rossz ízt csinál a kajáknak.
>
>
> Gábor
>
>
> 2012.12.15. 21:34 keltezéssel, Kovács József írta:
>>
>> 2012.12.15. 21:14 keltezéssel, Karoly Czovek írta:
>>> A jó húslevesnek is az a titka :) legkisebb láng, alig gyöngyözve…
>>> még fölözni se kell ;) sárgarépa/fehérrépa arány 2:1, pár szem
>>> krumpli, zeller, só, szemesbors, hagyma héjastul aztán szóljon..
>>
>> Krumpli, hagyma, zeller nálunk tilos a húslevesbe.
>> Túl markáns dolgok... elviszik a finom ízeket (szerintem).
>>
>> összetevők
>> - minőségi csontos hús... ebből soooook
>>  (legalább 0,5kg/liter víz és minima 4 liter)
>> - sárgarépa, fehérrépa, zöldség zöldje, karfiol
>>   ezekből se kevés (20 dkg/liter minima) és
>>   egy-két közepesen csípős egész zöldpaprika
>> - víz
>>
>> főzés
>>
>> - hideg víz felrak, hús bele
>> - közepes lánggal felforral
>> - tűzről levesz, víz leönt
>> - hús langyos vízzel öblít
>> - új hideg víz, hús és zöldségek bele
>> - közép-lassú tűzzel erős gyöngyözésig melegít
>> - tűz kicsit, lentebb és alig gyöngyözve, hosszan főz
>>   pici résre hagyott fedőalatt, amíg a hús
>>   már éppen könnyen lejön a csontról...
>>   jó öreg tyúknál ez akár 6 óra is lehet :-)
>> - ja, igen sózás nagyjából félfőléskor
>>
>> Szépen kinéző, zsírtól gyöngyöző, tiszta és
>> tartalmas levű, remek ízű húsleves készül így.
>>
>> KJ
>>
>>
>
>
>
> -----
> A(z)  üzenetben nem található vírus.
> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
> Verzió: 2012.0.2221 / Vírus adatbázis: 2634/5462 - Kiadás dátuma:
> 2012.12.15.
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list