[elektro-etc] Kenyérsütés (volt: Re: OT: 32es(?) pizza

Fekete Róbert frobi at harden.hu
Mon Aug 27 20:50:51 CEST 2012


fél kocek élesztőőőőő????
bakker
1-1.5g nál több nem kell, egy 10-20 perccel tovább keleszted ( 1 óráig 
kb) és nem lesz olyan rohadtul élesztő szaga meg íze...

sütőlap helyett szilikonlap, vagy szilikonos tortaforma
semmivel nem kell megkenned egyszerűen leveszed róla és kész vagy 
kiborítod a tortaforma esetén


2012-08-27 20:21 keltezéssel, Xorn írta:
> 1 kg liszt, 5,5-6 deci víz, benne fél kocka élesztő és pici cukor.
> Lisztben szárazon elkavarni a nem túl púpos evőkanál sót, bele az
> élesztős vizet, összegyúrni, keleszteni. Amikor x2 méretű, újra
> átgyúrni és sütőlapra téve újra keleszteni, és sütni. Én a sútőlap
> előtt bekenem a tészta alját egy kis olajjal, akkor nem ragad le.
> Érdekes, hogy ha sütőlapot olajozom be, az nem jó, odasül.
>
> Best regards,
> Andy
>
> 2012/8/27 Kaczmarek Edvard <edk-eletc at babakezek.hu>:
>>
>>> Liszt, víz, só, élesztő, összegyűr, keleszt, megsüt. :-)
>>
>>
>> Jó, de milyen, mennyi és pont ma írta egy olvtárs, hogy ő kétszer keleszt
>> vagy mi.
>>
>> Ed
>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list