[elektro-etc] Kenyérsütés (volt: Re: OT: 32es(?) pizza
Xorn
toth.endre at gmail.com
Mon Aug 27 20:21:33 CEST 2012
1 kg liszt, 5,5-6 deci víz, benne fél kocka élesztő és pici cukor.
Lisztben szárazon elkavarni a nem túl púpos evőkanál sót, bele az
élesztős vizet, összegyúrni, keleszteni. Amikor x2 méretű, újra
átgyúrni és sütőlapra téve újra keleszteni, és sütni. Én a sútőlap
előtt bekenem a tészta alját egy kis olajjal, akkor nem ragad le.
Érdekes, hogy ha sütőlapot olajozom be, az nem jó, odasül.
Best regards,
Andy
2012/8/27 Kaczmarek Edvard <edk-eletc at babakezek.hu>:
>
>> Liszt, víz, só, élesztő, összegyűr, keleszt, megsüt. :-)
>
>
> Jó, de milyen, mennyi és pont ma írta egy olvtárs, hogy ő kétszer keleszt
> vagy mi.
>
> Ed
>
More information about the Elektro-etc
mailing list