[elektro-etc] t?lt?t?meg

Acs Gabor agabor at electrodesign.hu
Thu Oct 27 10:43:50 CEST 2011


Ez de undorító!


Gábor

2011.10.27. 9:49 keltezéssel, Cseh Róbert írta:
> Sziasztok!
>
>
> Na akkor kis háttérinfó (szabadlmi oldalról van/volt rálátás a dologra):
> Sertéshús és egyéb sűrűbb husok esetén a beszurkálom, gélesítőanyaggal feltöltöm módi volt nagyon sokáig. Így az állat húsa levágás után plusz vizet vesz fel (kivéreztetés után). A csirkehús esetén most kb ott jár a dolog, hogy 40% víztartalom kerül bele!
>
> De kb. 1.5 éves szabadalom (marha/sertésre, csirkehúsra régebben megvan már):
> Az állattal levágás előtt a takarmányba un. Kelát vegyületeket adagolnak. Így az a hússzövet/izomszüvetben kirakódik és géplképző anyagként van jelen. Levágáskor a kivéreztetés rövidebb, mivel ez a gél már megfogja a vizet/vért és csak a főbb erekből kell kivéreztetni. És utólag nem kell tűvel roncsolni a hússzövetet, hisz _benne van_ már a "kötelező" nedvesség....
>
>
> Ezért valahogy nem tetszenek a nagyipari eljárások. A sülthús valahogy először erős pörköltállagot vesz fel a tepsiben:(
>
>
> Robert
>
>
>
>
>   _____________ NOD32 6534 (20111011) Információ _____________
>
> Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
> http://www.nod32.hu
>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list