[elektro-etc] Kolbasz lett belole
Webkonyvek
webkonyvek at gmail.com
Thu Oct 27 17:37:46 CEST 2011
Hello Cseh Róbert!
> Ezért valahogy nem tetszenek a nagyipari eljárások.
> A sülthús valahogy először erős pörköltállagot vesz fel a tepsiben:(
Régen vizet kellett alá locsolni, hogy párolódjon kicsit.
Ma meg lehet róla leönteni, ami kifő belőle.
De ott van az újabb módi, már mint az, hogy egy
nedvszívó papír van betéve a hús alá a csomagolásba.
10 deka vizes itatós papírt adnak mindenhez.
Vagy a másik vesszőparipám, a kolbász.
Régen bármiféle kolbászt meg lehetett enni.
Már úgy értem lecsó, főző, debreceni.
Mostanában olyan a debreceni...
Borzasztó!
Én aki nem állatot tesz a kolbászba, a gyerekeit
verném agyon előbb, hogy rohadna ki a vérvonala!
Mi az a bab, aminek nem jut eszembe a neve?
Szója!
Aki ilyet tesz a kolbászba, azt a terméket egészen
egyszerűen nem engedném húspultban árulni, csak
a kurva anyja zöldségesnél, ha már egyszer bab van benne!
Az ember ugye próbálkozik, megvesz ezt azt, hátha jó.
Végül is a Kiskondás nevű előre csomagolt debreceni bevált.
Aztán múltkor olyat vettem belőle...
- zsírcsepp egy szál se
- felpuffadt a melegtől mint egy vizihulla
- nem volt benne mócsing
- nem volt kolbász íze
Egy mócsingra alapozott kolbász mócsing nélkül!
Lidl-ben a húspultban általában jó dolgok vannak.
Volt a mélyhűtőben bélszínroló.
Régen szerettem.
Gondoltam bedobok egy zacsival a kosárba.
Jó az itthon, bedobom a mélyhűtőből a fritőzbe,
alácsapok egy krumplipürét, és egész normális
ebédem van pár percnyi konyhatündérkedéssel.
Bélszínróló?
Bélszínroló!
Bazdmeg...
Disznóbőrdarabok voltak benne.
Bélszínrolóban!
Ilyenkor mindig Ákos jut eszembe.
Odahívta a pincért, majd közölte vele,
hogy ezt a levest nem fogja kifizetni.
Pincér elment, jött az üzletvezető.
Mi a baj?
Ezt a levest nem fogom kifizetni.
Már miért nem?
Ekkor ákos kiemelt a levesből egy csirkelábat.
Erre mondta a főnök:
Akkor erre a halászlére a vendégünk volt...
Géza
More information about the Elektro-etc
mailing list