[elektro-etc] kenyér és egyéb receptek

Fekete Róbert frobi at harden.hu
Thu Sep 2 09:18:53 CEST 2010


na eddig nem adta ki :)
akkor érdemesebb továbbkeleszteni, na ma is tanultam valamit :D
kösz

2010-09-02 09:15 keltezéssel, Xorn írta:
> Eppen az a jo, ha mar a tejsavbacik is el tudnak kezdeni dolgozni
> benne. Ennyivel is kozeledsz a kovaszhoz. A tisztan elesztos kenyer
> mindig kicsit kalacsszeru lesz.
>
> Best regards,
> Andy
>
> 2010/9/2 Fekete Róbert<frobi at harden.hu>:
>> azt tapasztaltam ha továbbkelesztem, elsőre, akkor kicsit erjedt szaga lesz,
>> ami sütés után elmúlik az igaz... de még is furi, betartom a 1-1.5 órát
>> akkor nincs gond, a minőség egyenletes, inkább ahogy mondod a második
>> kelesztés tényleg csak fél max 1 óra lehet de az 1 ó is sok néha, mert
>> szétfolyik a cucc.. lapos kenyér lesz :) és az már nem olyan szép... de
>> finom :D
>>
>>
>> 2010-09-02 08:42 keltezéssel, Xorn írta:
>>>
>>> Ha erzik rajta az eleszto, akkor nem kelesztetted eleg soka. :-)
>>>
>>> Az elso kelesztest szinte lehetetlen tuzasba vinni, tobb ora is lehet.
>>> Atgyuras utan viszont kritikus, hogy ne keljen tul soka, mert nem
>>> lehet szepen megsutni utana.
>>>
>>> Best regards,
>>> Andy
>>>
>>> 2010/9/2 Fekete Róbert<frobi at harden.hu>:
>>>>
>>>> sztem 5 perc max, akkor 1 órát hagyom ( ha el nem felejtem mert akkor
>>>> többet
>>>> :) )
>>>> majd megint 5 perc , félórát órát megint hagyom , ekkor már a sütőben, és
>>>> utána start a sütő kb 180C°-on 40 percig... ennyi
>>>>
>>>> max még annyi hogy 4 deci vízhez az 5g os élesztőkocek negyedét szoktam
>>>> rakni, így abszolut nem érződik az élesztő és szépen megkkel
>>>>
>>>> 2010-09-01 23:37 keltezéssel, Acs Gabor írta:
>>>>>
>>>>> És meddig gyúrod-dagasztod?
>>>>> Zasszony már olyan szintre fejlesztette magát, hogy a telken amikor már
>>>>> semmi kaja nincs, ő mégis mindenféle maradékból, lejárt szárított
>>>>> élesztőből, meg amit talál, percek alatt tök finom kenyeret gyúr. Csak
>>>>> azt nem értem, hogy régen a zasszonyok órákig gyúrták a kelttésztát,
>>>>> hogy jó legyen, ő meg csak összedobja és úgy is jó.
>>>>>
>>>>>
>>>>> Gábor
>>>>>
>>>>> Fekete Róbert írta:
>>>>>>
>>>>>> természetesen azóta bolti kenyér erre nem volt
>>>>>> max kifli, de igyekszem hogy az se kerüljön be ezért mindig van friss
>>>>>> kenyér
>>>>>>
>>>>>> azóta foszlós kalács , mákostekrenc , minden egyéb is megfordult a
>>>>>> kezem alatt :)
>>>>>>
>>>>>> egyébként mindig azt hallom hogy mennyi idő megcsinálni... elmondani a
>>>>>> receptet meg elmagyarázni mit hogy majdnem tovább tart mint meggyúrni
>>>>>> a tésztát :)
>>>>>> egyedül a vizet szoktam mérni, a többi az már saccra megy és csak
>>>>>> akkor ehetetlen amikor kifelejtem a sót :D
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> 2010-09-01 20:14 keltezéssel, gyapo írta:
>>>>>>>
>>>>>>>> joformán guruvá nõttem szemükben, amikor megtudják hogy kenyeret
>>>>>>>> sütök
>>>>>>>> és kézzel dagasztom na meg hogy sütõben sütöm, és nem kenyérsütõ
>>>>>>>> masinával...
>>>>>>>
>>>>>>> Akkor folyamatosan csinalod, rendszeresen sutsz? Mert az mar valami.
>>>>>>> Kiprobalni nem nagy szam, de allandora mar kell a kitartas is. A virag
>>>>>>> az lofutty, de aki a sutest/fozest szereti, rossz ember nem lehet. :)
>>>>>>>
>>>>>>> Udv.: gyapo
>>>>>>>
>>>>>>> gyapokuk at cfwpont.hu
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> _____________ NOD32 5416 (20100901) Inform�ci� _____________
>>>>>>
>>>>>> Az �zenetet a NOD32 antivirus system megvizsg�lta.
>>>>>> http://www.nod32.hu
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list