[elektro-etc] kenyér és egyéb receptek
Xorn
toth.endre at gmail.com
Thu Sep 2 09:15:32 CEST 2010
Eppen az a jo, ha mar a tejsavbacik is el tudnak kezdeni dolgozni
benne. Ennyivel is kozeledsz a kovaszhoz. A tisztan elesztos kenyer
mindig kicsit kalacsszeru lesz.
Best regards,
Andy
2010/9/2 Fekete Róbert <frobi at harden.hu>:
> azt tapasztaltam ha továbbkelesztem, elsőre, akkor kicsit erjedt szaga lesz,
> ami sütés után elmúlik az igaz... de még is furi, betartom a 1-1.5 órát
> akkor nincs gond, a minőség egyenletes, inkább ahogy mondod a második
> kelesztés tényleg csak fél max 1 óra lehet de az 1 ó is sok néha, mert
> szétfolyik a cucc.. lapos kenyér lesz :) és az már nem olyan szép... de
> finom :D
>
>
> 2010-09-02 08:42 keltezéssel, Xorn írta:
>>
>> Ha erzik rajta az eleszto, akkor nem kelesztetted eleg soka. :-)
>>
>> Az elso kelesztest szinte lehetetlen tuzasba vinni, tobb ora is lehet.
>> Atgyuras utan viszont kritikus, hogy ne keljen tul soka, mert nem
>> lehet szepen megsutni utana.
>>
>> Best regards,
>> Andy
>>
>> 2010/9/2 Fekete Róbert<frobi at harden.hu>:
>>>
>>> sztem 5 perc max, akkor 1 órát hagyom ( ha el nem felejtem mert akkor
>>> többet
>>> :) )
>>> majd megint 5 perc , félórát órát megint hagyom , ekkor már a sütőben, és
>>> utána start a sütő kb 180C°-on 40 percig... ennyi
>>>
>>> max még annyi hogy 4 deci vízhez az 5g os élesztőkocek negyedét szoktam
>>> rakni, így abszolut nem érződik az élesztő és szépen megkkel
>>>
>>> 2010-09-01 23:37 keltezéssel, Acs Gabor írta:
>>>>
>>>> És meddig gyúrod-dagasztod?
>>>> Zasszony már olyan szintre fejlesztette magát, hogy a telken amikor már
>>>> semmi kaja nincs, ő mégis mindenféle maradékból, lejárt szárított
>>>> élesztőből, meg amit talál, percek alatt tök finom kenyeret gyúr. Csak
>>>> azt nem értem, hogy régen a zasszonyok órákig gyúrták a kelttésztát,
>>>> hogy jó legyen, ő meg csak összedobja és úgy is jó.
>>>>
>>>>
>>>> Gábor
>>>>
>>>> Fekete Róbert írta:
>>>>>
>>>>> természetesen azóta bolti kenyér erre nem volt
>>>>> max kifli, de igyekszem hogy az se kerüljön be ezért mindig van friss
>>>>> kenyér
>>>>>
>>>>> azóta foszlós kalács , mákostekrenc , minden egyéb is megfordult a
>>>>> kezem alatt :)
>>>>>
>>>>> egyébként mindig azt hallom hogy mennyi idő megcsinálni... elmondani a
>>>>> receptet meg elmagyarázni mit hogy majdnem tovább tart mint meggyúrni
>>>>> a tésztát :)
>>>>> egyedül a vizet szoktam mérni, a többi az már saccra megy és csak
>>>>> akkor ehetetlen amikor kifelejtem a sót :D
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> 2010-09-01 20:14 keltezéssel, gyapo írta:
>>>>>>
>>>>>>> joformán guruvá nõttem szemükben, amikor megtudják hogy kenyeret
>>>>>>> sütök
>>>>>>> és kézzel dagasztom na meg hogy sütõben sütöm, és nem kenyérsütõ
>>>>>>> masinával...
>>>>>>
>>>>>> Akkor folyamatosan csinalod, rendszeresen sutsz? Mert az mar valami.
>>>>>> Kiprobalni nem nagy szam, de allandora mar kell a kitartas is. A virag
>>>>>> az lofutty, de aki a sutest/fozest szereti, rossz ember nem lehet. :)
>>>>>>
>>>>>> Udv.: gyapo
>>>>>>
>>>>>> gyapokuk at cfwpont.hu
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> _____________ NOD32 5416 (20100901) Inform�ci� _____________
>>>>>
>>>>> Az �zenetet a NOD32 antivirus system megvizsg�lta.
>>>>> http://www.nod32.hu
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list