[elektro-etc] kenyér és egyéb receptek
Fekete Róbert
frobi at harden.hu
Thu Sep 2 08:51:55 CEST 2010
azt tapasztaltam ha továbbkelesztem, elsőre, akkor kicsit erjedt szaga
lesz, ami sütés után elmúlik az igaz... de még is furi, betartom a 1-1.5
órát akkor nincs gond, a minőség egyenletes, inkább ahogy mondod a
második kelesztés tényleg csak fél max 1 óra lehet de az 1 ó is sok
néha, mert szétfolyik a cucc.. lapos kenyér lesz :) és az már nem olyan
szép... de finom :D
2010-09-02 08:42 keltezéssel, Xorn írta:
> Ha erzik rajta az eleszto, akkor nem kelesztetted eleg soka. :-)
>
> Az elso kelesztest szinte lehetetlen tuzasba vinni, tobb ora is lehet.
> Atgyuras utan viszont kritikus, hogy ne keljen tul soka, mert nem
> lehet szepen megsutni utana.
>
> Best regards,
> Andy
>
> 2010/9/2 Fekete Róbert<frobi at harden.hu>:
>> sztem 5 perc max, akkor 1 órát hagyom ( ha el nem felejtem mert akkor többet
>> :) )
>> majd megint 5 perc , félórát órát megint hagyom , ekkor már a sütőben, és
>> utána start a sütő kb 180C°-on 40 percig... ennyi
>>
>> max még annyi hogy 4 deci vízhez az 5g os élesztőkocek negyedét szoktam
>> rakni, így abszolut nem érződik az élesztő és szépen megkkel
>>
>> 2010-09-01 23:37 keltezéssel, Acs Gabor írta:
>>>
>>> És meddig gyúrod-dagasztod?
>>> Zasszony már olyan szintre fejlesztette magát, hogy a telken amikor már
>>> semmi kaja nincs, ő mégis mindenféle maradékból, lejárt szárított
>>> élesztőből, meg amit talál, percek alatt tök finom kenyeret gyúr. Csak
>>> azt nem értem, hogy régen a zasszonyok órákig gyúrták a kelttésztát,
>>> hogy jó legyen, ő meg csak összedobja és úgy is jó.
>>>
>>>
>>> Gábor
>>>
>>> Fekete Róbert írta:
>>>>
>>>> természetesen azóta bolti kenyér erre nem volt
>>>> max kifli, de igyekszem hogy az se kerüljön be ezért mindig van friss
>>>> kenyér
>>>>
>>>> azóta foszlós kalács , mákostekrenc , minden egyéb is megfordult a
>>>> kezem alatt :)
>>>>
>>>> egyébként mindig azt hallom hogy mennyi idő megcsinálni... elmondani a
>>>> receptet meg elmagyarázni mit hogy majdnem tovább tart mint meggyúrni
>>>> a tésztát :)
>>>> egyedül a vizet szoktam mérni, a többi az már saccra megy és csak
>>>> akkor ehetetlen amikor kifelejtem a sót :D
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> 2010-09-01 20:14 keltezéssel, gyapo írta:
>>>>>
>>>>>> joformán guruvá nõttem szemükben, amikor megtudják hogy kenyeret sütök
>>>>>> és kézzel dagasztom na meg hogy sütõben sütöm, és nem kenyérsütõ
>>>>>> masinával...
>>>>>
>>>>> Akkor folyamatosan csinalod, rendszeresen sutsz? Mert az mar valami.
>>>>> Kiprobalni nem nagy szam, de allandora mar kell a kitartas is. A virag
>>>>> az lofutty, de aki a sutest/fozest szereti, rossz ember nem lehet. :)
>>>>>
>>>>> Udv.: gyapo
>>>>>
>>>>> gyapokuk at cfwpont.hu
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>> _____________ NOD32 5416 (20100901) Inform�ci� _____________
>>>>
>>>> Az �zenetet a NOD32 antivirus system megvizsg�lta.
>>>> http://www.nod32.hu
>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list