[elektro-etc] [elektro] Ha mar hutogep...
Benedek István
renyta at t-online.hu
Wed Jul 28 23:48:02 CEST 2010
(G)feri wrote:
> Kedves Benedek!
>
> 2010. július 27., 11:14:17, írtad:
>
>> (G)feri wrote:
> ...Nej még alszik, de ma még leírom a receptet, ahogy Ő is a
>>> nagymamájától tanulta :).
>
>> Azt köszi előre is, várom!
>
> Idáig könyörögtem, hogy írja már le, vagy mondja tollba, de rájöttem
> Nejem ezen a téren, nem egy Stahl Judit. Viszont állítom jobban
> állnak a kezében a konyhai eszközök mint Juditkának, akinek én sokáig
> még egyéb tulajdonságaiban is erősen kételkedtem.
Én sajnos nem tudom, hogy S. Judit kezében mik, hogyan állnának, pedig
érdekel!:))
>
> Na mindegy, a végén egy neten talált görhöny pacsnis
> receptet átírtam a
> Feleségem tepsisére. Sajnos olyan adatokat amik egy férfinek igenis
> szükségesek a főzéshez, hogy pl. mennyi só, bors, fokhagyma kell bele,
> milyen meleg sütőben, mennyi ideig kell sütni, ezeket nem sikerült
> megtudnom.
Pedig pont a férfiaknak nincs szükségük a mennyiségek jelölésére, mert
érzésre adagoljuk az összetevőket, nem görcsölünk a dekákért, grammokért.
Pláne nem ragaszkodunk a csipet, késhegy, csapott evőkanál, marék, stb.
"mértékegységekhez".:))
> Hát izlés szerint, meg hát láttad mennyit szoktam volt a válasz.
> Többet ilyet nem vállalok :)
Szóval, Nejed nem adta ki az ősi családi titkokat?:))
>
> Tepsis görhöny
>
> Hozzávalók:
> 1 kg nem új krumpli
> 2 tojás
> 15 dkg liszt
> só
> bors
> fokhagyma
> olaj (vagy zsír)
>
> A – célszerűen nagyobb méretű – krumplikat meghámozzuk és
> lereszeljük. (Macerás ugyan, de legjobb a nagyobb lyuku
> sajtreszelőt igénybe venni.) Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a
> préselt, vagy apróra vágott fokhagymát, majd sóval és borssal
> tetszés szerint ízesítjük. Az egészet jól összekeverjük. A tepsit
> kizsírozzuk, vagy olajozzuk, a masszát kb.2 kisujjnyi
> vastagságban beleöntjük és a tetejét elsimítjuk és a rá kevés zsírt,
> vagy olajat teszünk. Addig sütjük míg a teteje megpirul.
> Van aki sülés után pár perc múlva fogyasztja, de jobb csak langyosan.
> Én fehér borral szeretem.
Köszi szépen, a napokban kipróbáljuk, de én száraz vörössel borítom majd le,
ahogy illik!:)
Üdv: I.
More information about the Elektro-etc
mailing list