[elektro-etc] [elektro] Ha mar hutogep...

Benedek István renyta at t-online.hu
Wed Jul 28 23:48:02 CEST 2010


(G)feri wrote:
> Kedves Benedek!
>
> 2010. július 27., 11:14:17, írtad:
>
>> (G)feri wrote:
> ...Nej még alszik, de ma még leírom a receptet, ahogy Ő is a
>>> nagymamájától tanulta :).
>
>> Azt köszi előre is, várom!
>
> Idáig  könyörögtem,  hogy írja már le, vagy mondja tollba, de rájöttem
> Nejem   ezen  a  téren,  nem  egy  Stahl Judit. Viszont állítom jobban
> állnak  a kezében a konyhai eszközök mint Juditkának, akinek én sokáig
> még egyéb tulajdonságaiban is erősen kételkedtem.

Én sajnos nem tudom, hogy S. Judit kezében mik, hogyan állnának, pedig 
érdekel!:))
>
> Na   mindegy,   a   végén  egy neten talált görhöny  pacsnis
> receptet  átírtam  a
> Feleségem  tepsisére.  Sajnos  olyan adatokat amik egy férfinek igenis
> szükségesek a főzéshez, hogy pl. mennyi só, bors, fokhagyma kell bele,
> milyen  meleg sütőben, mennyi ideig kell sütni, ezeket  nem  sikerült
> megtudnom.

Pedig pont a férfiaknak nincs szükségük a mennyiségek jelölésére, mert 
érzésre adagoljuk az összetevőket, nem görcsölünk a dekákért, grammokért. 
Pláne nem ragaszkodunk a csipet, késhegy, csapott evőkanál, marék, stb. 
"mértékegységekhez".:))

> Hát izlés szerint, meg hát láttad mennyit szoktam volt a válasz.
> Többet ilyet nem vállalok :)

Szóval, Nejed nem adta ki az ősi családi titkokat?:))
>
> Tepsis görhöny
>
> Hozzávalók:
> 1 kg nem új krumpli
> 2 tojás
> 15 dkg liszt
>> bors
> fokhagyma
> olaj (vagy zsír)
>
> A – célszerűen nagyobb méretű – krumplikat meghámozzuk és
> lereszeljük. (Macerás ugyan, de legjobb a nagyobb lyuku
> sajtreszelőt igénybe venni.) Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a
> préselt, vagy apróra vágott fokhagymát, majd sóval és borssal
> tetszés szerint ízesítjük. Az egészet jól összekeverjük. A tepsit
> kizsírozzuk, vagy olajozzuk, a masszát  kb.2 kisujjnyi
> vastagságban beleöntjük és a tetejét elsimítjuk és a rá kevés zsírt,
> vagy olajat teszünk. Addig sütjük míg a teteje megpirul.
> Van aki sülés után pár perc múlva fogyasztja, de jobb csak langyosan.
> Én fehér borral szeretem.

Köszi szépen, a napokban kipróbáljuk, de én száraz vörössel borítom majd le, 
ahogy illik!:)

Üdv: I. 



More information about the Elektro-etc mailing list