[elektro-etc] [elektro] Ha mar hutogep...
Acs Gabor
agabor at electrodesign.hu
Thu Jul 29 02:07:21 CEST 2010
Segítek a mértékegységekben:
sóból keveset
Borsból semennyit
Fokhagymából amennyi csak van otthon
zsír ízlés szerint (én küldöm neki rendesen)
Gábor
Benedek István írta:
> (G)feri wrote:
>> Kedves Benedek!
>>
>> 2010. július 27., 11:14:17, írtad:
>>
>>> (G)feri wrote:
>> ...Nej még alszik, de ma még leírom a receptet, ahogy Ő is a
>>>> nagymamájától tanulta :).
>>
>>> Azt köszi előre is, várom!
>>
>> Idáig könyörögtem, hogy írja már le, vagy mondja tollba, de rájöttem
>> Nejem ezen a téren, nem egy Stahl Judit. Viszont állítom jobban
>> állnak a kezében a konyhai eszközök mint Juditkának, akinek én sokáig
>> még egyéb tulajdonságaiban is erősen kételkedtem.
>
> Én sajnos nem tudom, hogy S. Judit kezében mik, hogyan állnának, pedig
> érdekel!:))
>>
>> Na mindegy, a végén egy neten talált görhöny pacsnis
>> receptet átírtam a
>> Feleségem tepsisére. Sajnos olyan adatokat amik egy férfinek igenis
>> szükségesek a főzéshez, hogy pl. mennyi só, bors, fokhagyma kell bele,
>> milyen meleg sütőben, mennyi ideig kell sütni, ezeket nem sikerült
>> megtudnom.
>
> Pedig pont a férfiaknak nincs szükségük a mennyiségek jelölésére, mert
> érzésre adagoljuk az összetevőket, nem görcsölünk a dekákért,
> grammokért. Pláne nem ragaszkodunk a csipet, késhegy, csapott
> evőkanál, marék, stb. "mértékegységekhez".:))
>
>> Hát izlés szerint, meg hát láttad mennyit szoktam volt a válasz.
>> Többet ilyet nem vállalok :)
>
> Szóval, Nejed nem adta ki az ősi családi titkokat?:))
>>
>> Tepsis görhöny
>>
>> Hozzávalók:
>> 1 kg nem új krumpli
>> 2 tojás
>> 15 dkg liszt
>> só
>> bors
>> fokhagyma
>> olaj (vagy zsír)
>>
>> A – célszerűen nagyobb méretű – krumplikat meghámozzuk és
>> lereszeljük. (Macerás ugyan, de legjobb a nagyobb lyuku
>> sajtreszelőt igénybe venni.) Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a
>> préselt, vagy apróra vágott fokhagymát, majd sóval és borssal
>> tetszés szerint ízesítjük. Az egészet jól összekeverjük. A tepsit
>> kizsírozzuk, vagy olajozzuk, a masszát kb.2 kisujjnyi
>> vastagságban beleöntjük és a tetejét elsimítjuk és a rá kevés zsírt,
>> vagy olajat teszünk. Addig sütjük míg a teteje megpirul.
>> Van aki sülés után pár perc múlva fogyasztja, de jobb csak langyosan.
>> Én fehér borral szeretem.
>
> Köszi szépen, a napokban kipróbáljuk, de én száraz vörössel borítom
> majd le, ahogy illik!:)
>
> Üdv: I.
>
> _____________ NOD32 5321 (20100728) Információ _____________
>
> Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
> http://www.nod32.hu
>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list