[elektro-etc] [elektro] Ha mar hutogep...
(G)feri
elektroslista at freemail.hu
Wed Jul 28 17:45:05 CEST 2010
Kedves Benedek!
2010. július 27., 11:14:17, írtad:
> (G)feri wrote:
...Nej még alszik, de ma még leírom a receptet, ahogy Ő is a
>> nagymamájától tanulta :).
> Azt köszi előre is, várom!
Idáig könyörögtem, hogy írja már le, vagy mondja tollba, de rájöttem
Nejem ezen a téren, nem egy Stahl Judit. Viszont állítom jobban
állnak a kezében a konyhai eszközök mint Juditkának, akinek én sokáig
még egyéb tulajdonságaiban is erősen kételkedtem.
Na mindegy, a végén egy neten talált görhöny pacsnis receptet átírtam a
Feleségem tepsisére. Sajnos olyan adatokat amik egy férfinek igenis
szükségesek a főzéshez, hogy pl. mennyi só, bors, fokhagyma kell bele,
milyen meleg sütőben, mennyi ideig kell sütni, ezeket nem sikerült megtudnom.
Hát izlés szerint, meg hát láttad mennyit szoktam volt a válasz. Többet ilyet nem vállalok :)
Tepsis görhöny
Hozzávalók:
1 kg nem új krumpli
2 tojás
15 dkg liszt
só
bors
fokhagyma
olaj (vagy zsír)
A – célszerűen nagyobb méretű – krumplikat meghámozzuk és lereszeljük. (Macerás ugyan, de legjobb a nagyobb lyuku
sajtreszelőt igénybe venni.) Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a préselt, vagy apróra vágott fokhagymát, majd sóval és borssal
tetszés szerint ízesítjük. Az egészet jól összekeverjük. A tepsit kizsírozzuk, vagy olajozzuk, a masszát kb.2 kisujjnyi
vastagságban beleöntjük és a tetejét elsimítjuk és a rá kevés zsírt, vagy olajat teszünk. Addig sütjük míg a teteje megpirul.
Van aki sülés után pár perc múlva fogyasztja, de jobb csak langyosan. Én fehér borral szeretem.
--
Üdvözlettel,
(G)feri mailto:elektroslista at freemail.hu
More information about the Elektro-etc
mailing list