[elektro-etc] [elektro] Ha mar hutogep...

Ökrös Miklós mokros at freemail.hu
Wed Jul 28 17:57:40 CEST 2010


Srácok, kezdünk átmenni "durvába" 8-)))
Komolyan mondom, már ezek a receptek is hízlalnak!

(G)feri krumplisa engem erősen a lapcsánka, tócsi, stb. néven futó étekre
emlékeztet és nagyon szeretem.
Korábban írta valaki a héjában sült krumplit libazsírral. Na, az sem gyenge!

... megyek vacsorázni. 8-)))

Üdv:
Miklós


----- Original Message ----- 
From: "(G)feri" <elektroslista at ___.hu>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Wednesday, July 28, 2010 5:45 PM
Subject: Re: [elektro-etc] [elektro] Ha mar hutogep...


Kedves Benedek!

2010. július 27., 11:14:17, írtad:

> (G)feri wrote:
...Nej még alszik, de ma még leírom a receptet, ahogy Ő is a
>> nagymamájától tanulta :).

> Azt köszi előre is, várom!

Idáig  könyörögtem,  hogy írja már le, vagy mondja tollba, de rájöttem
Nejem   ezen  a  téren,  nem  egy  Stahl Judit. Viszont állítom jobban
állnak  a kezében a konyhai eszközök mint Juditkának, akinek én sokáig
még egyéb tulajdonságaiban is erősen kételkedtem.

Na   mindegy,   a   végén  egy neten talált görhöny  pacsnis  receptet
átírtam  a
Feleségem  tepsisére.  Sajnos  olyan adatokat amik egy férfinek igenis
szükségesek a főzéshez, hogy pl. mennyi só, bors, fokhagyma kell bele,
milyen  meleg sütőben, mennyi ideig kell sütni, ezeket  nem  sikerült
megtudnom.
Hát izlés szerint, meg hát láttad mennyit szoktam volt a válasz. Többet
ilyet nem vállalok :)

Tepsis görhöny

Hozzávalók:
1 kg nem új krumpli
2 tojás
15 dkg liszt
só
bors
fokhagyma
olaj (vagy zsír)

A – célszerűen nagyobb méretű – krumplikat meghámozzuk és lereszeljük.
(Macerás ugyan, de legjobb a nagyobb lyuku
sajtreszelőt igénybe venni.) Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a préselt, vagy
apróra vágott fokhagymát, majd sóval és borssal
tetszés szerint ízesítjük. Az egészet jól összekeverjük. A tepsit
kizsírozzuk, vagy olajozzuk, a masszát  kb.2 kisujjnyi
vastagságban beleöntjük és a tetejét elsimítjuk és a rá kevés zsírt, vagy
olajat teszünk. Addig sütjük míg a teteje megpirul.
Van aki sülés után pár perc múlva fogyasztja, de jobb csak langyosan. Én
fehér borral szeretem.

-- 
Üdvözlettel,
 (G)feri



More information about the Elektro-etc mailing list