[elektro-etc] [elektro] Ha mar hutogep...
Benedek István
renyta at t-online.hu
Tue Jul 27 11:14:17 CEST 2010
(G)feri wrote:
>
> http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=21467&a_id=301229&h_id=64689
>
> Ezt linkeltem be, mert Kistarcsa mellett (Cinkotán) lakunk, táj
> jellegű :)
Köszi, most már képben vagyok. Hasonlókat ettem már, de valamiért nem
kerültek fel a kitűntetett kaják listájára. Persze a recepten múlik minden,
no meg az egyéni leleményen.:)
>
> Az alján említett egybe sütött.Mindenféle borzalmas mártás nélkül.
> Törtem tegnap a fejem, hogy mire is szoktam inni fehérbort,
> gondolom a vörös is biztosan menne rá. Hát főleg
> erre :). Nej még alszik, de ma még leírom a receptet, ahogy Ő is a
> nagymamájától tanulta :).
Azt köszi előre is, várom!
>
> Paradicsomszósz nélkül nem tudom elképzelni, valamiért a kapros
> szószok nekem sem jönnek be :(. Amúgy az uborkás üvegben pl.
> kedvencem a
> kapor. Meg a kenyérre kenhető vajkrémben is.
Akkor? Mert ezek szerint nem a kaporral van a baj. De mindegy, a
töltöttpaprika nagyon finom paradicsomszósszal is!!:)
>
>>> A vörösbort én is alkalmanként szívesen megiszom (kissé
>>> savas vagy mi, a gyomromnak), de a fehér jobban csúszik. Tudom
>>> az igazi borivók a szárazat részesítik előnyben,
>>> nekem az csak az első fél liter után jön be.
Vannak nagyon karcos száraz borok is, azokat én sem kedvelem. Ki kellett
próbálni néhány fajtát, mire előtérbe kerültek a jobbak.
>
> Én pl. a bablevesben, lecsóban, paprikás, rakott
> krumpliban (újabb rég látott kedvenc :) ) a kolbásszal, sonkával
> vagyok így. Régen Nej gagyi
> virsliket, kolbászokat pakolt bele. Sikerült meggyőznöm, inkább
> kevsebbet (ha szűkebb a konyhapénz), de a jobbat, úgy finomabb.
Ebben pont egyezik a véleményünk. Az mese, hogy a lecsóba a lecsókolbász
való! Tele van csontokkal, mindenféle izékkel és nem is finom. Régebben a
lángolt kolbász ment a lecsóba, pizzára, rakott krumpliba, paprikás
krumpliba, stb., amíg el nem tűnt. Most a Hartai (ha jól írom) megy nálunk,
mint az egyik legfinomabb kolbász.
>
> Reggelire mostanság kedvelem még a szalonnás, kolbászos
> tojásrántottát, meg
> kimaradt a felsorolásból a pizza. Azt a vékonyan szárazra
> sütöttet kevésbé kedvlem, inkább amelyiken paradicsomos mártás
> (sugo) van és rugalmas,
> vastagabb a tésztája, felűl jól megpakolva finomságokkal.
Bizony ám! Én is a házilag készült tésztával szeretem, nem a gyári
mélyhűtött, taplóval. Bár olyat is ettem többször, de az itthon sütöttnek
nincs párja.
>
Üdv: I.
More information about the Elektro-etc
mailing list