[elektro-etc] [elektro] Ha mar hutogep...

Benedek István renyta at t-online.hu
Tue Jul 27 11:14:17 CEST 2010


(G)feri wrote:
>
> http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=21467&a_id=301229&h_id=64689
>
> Ezt linkeltem be, mert Kistarcsa mellett (Cinkotán) lakunk, táj
> jellegű :)

Köszi, most már képben vagyok. Hasonlókat ettem már, de valamiért nem 
kerültek fel a kitűntetett kaják listájára. Persze a recepten múlik minden, 
no meg az egyéni leleményen.:)
>
> Az   alján   említett egybe sütött.Mindenféle borzalmas mártás nélkül.
> Törtem   tegnap   a   fejem,   hogy   mire is szoktam inni  fehérbort,
> gondolom a vörös is biztosan menne rá. Hát főleg
> erre :). Nej még alszik, de ma még leírom a receptet, ahogy Ő is a
> nagymamájától tanulta :).

Azt köszi előre is, várom!
>
> Paradicsomszósz  nélkül  nem  tudom  elképzelni,  valamiért  a  kapros
> szószok  nekem  sem jönnek be :(. Amúgy az uborkás üvegben pl.
> kedvencem a
> kapor. Meg  a kenyérre kenhető vajkrémben is.

Akkor? Mert ezek szerint nem a kaporral van a baj. De mindegy, a 
töltöttpaprika nagyon finom paradicsomszósszal is!!:)
>
>>> A   vörösbort   én  is  alkalmanként  szívesen  megiszom  (kissé
>>> savas vagy  mi,  a  gyomromnak),  de  a fehér jobban csúszik. Tudom
>>> az igazi borivók a szárazat részesítik előnyben,
>>> nekem az csak  az  első fél liter után jön be.

Vannak nagyon karcos száraz borok is, azokat én sem kedvelem. Ki kellett 
próbálni néhány fajtát, mire előtérbe kerültek a jobbak.
>
> Én   pl.  a  bablevesben,  lecsóban,  paprikás,  rakott
> krumpliban (újabb rég látott kedvenc :)  ) a  kolbásszal, sonkával
> vagyok így. Régen Nej gagyi
> virsliket,   kolbászokat  pakolt  bele.  Sikerült  meggyőznöm,  inkább
> kevsebbet (ha szűkebb a konyhapénz), de a jobbat, úgy finomabb.

Ebben pont egyezik a véleményünk. Az mese, hogy a lecsóba a lecsókolbász 
való! Tele van csontokkal, mindenféle izékkel és nem is finom. Régebben a 
lángolt kolbász ment a lecsóba, pizzára, rakott krumpliba, paprikás 
krumpliba, stb., amíg el nem tűnt. Most a Hartai (ha jól írom) megy nálunk, 
mint az egyik legfinomabb kolbász.
>
> Reggelire mostanság   kedvelem  még a szalonnás,  kolbászos
> tojásrántottát,  meg
> kimaradt    a    felsorolásból   a  pizza.  Azt  a  vékonyan  szárazra
> sütöttet kevésbé kedvlem,   inkább  amelyiken  paradicsomos  mártás
> (sugo) van  és  rugalmas,
> vastagabb a tésztája, felűl jól megpakolva finomságokkal.

Bizony ám! Én  is a házilag készült tésztával szeretem, nem a gyári 
mélyhűtött, taplóval. Bár olyat is ettem többször, de az itthon sütöttnek 
nincs párja.
>
Üdv: I. 



More information about the Elektro-etc mailing list