[elektro-etc] újrafagyasztás
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Fri Jan 8 10:13:57 CET 2010
gyapo wrote:
> Fagyasztaskor vagy kiolvasztaskor serulnek a sejtfalak?
Fagyasztáskor, akkor is a lassú fagyasztáskor, mert van idejük jó nagy
jégkristályoknak létrejönniük. Ha folyékony nitrogénbe dobnának nem túl
nagy méretu ételeket, akkor a felületi részek szinte azonnal megfagynak,
de befelé is jó gyorsan tud bizonyos mélységekig fagyni, mert jó nagy a
homérsékleti gradiens. Csak nagyon apró jégkristályoknak van módjuk noni.
> felhasznalni. Mondjuk fel kilo csirkemajbol kell
Igen, a húsoknál én sem tapasztaltam problémát. Természetesen annyira nem
vágom a témát, hogy miért lehet ezt lassan fagyasztani, azt meg csak az
ehetetlenség árán. Aztán lehet, hogy pl egy megfott hagyma, ami amúgy is
löttyedtre fott, fagyasztva se lesz rosszabb, de nem próbáltam. Meg lecsót
és ilyesmit sem.
> Gyumolcsoknel semmi kulonbseget nem latok, mindketto egy szottyadt
> plotty lesz.
Hááát, biztos szarul fagyasztottat is lehet kapni, meg olyat, ami ugyan
jól volt fagyasztva, de mire megvetted, valahol útközben felolvadt, aztán
berakták mégis a mélyhutopultba az eladás helyén.
hjozsi
More information about the Elektro-etc
mailing list