[elektro-etc] újrafagyasztás
gyapo
gyapo at freemail.hu
Fri Jan 8 11:36:07 CET 2010
>Fagyasztáskor, akkor is a lassú fagyasztáskor,
>mert van idejük jó nagy jégkristályoknak
>létrejönniük. Ha folyékony nitrogénbe dobnának
>nem túl nagy méretu ételeket, akkor a felületi
>részek szinte azonnal megfagynak, de befelé is
>jó gyorsan tud bizonyos mélységekig fagyni, mert
>jó nagy a homérsékleti gradiens. Csak nagyon
>apró jégkristályoknak van módjuk noni.
En is igy gondoltam, de akkor a gyari fagyasztasu
gurulos malnanak illene gurulni kiolvasztas utan
is, viszont olyat meg nem lattam. :(
>Aztán lehet, hogy pl egy megfott hagyma, ami
>amúgy is löttyedtre fott, fagyasztva se lesz
>rosszabb, de nem próbáltam. Meg lecsót és ilyesmit sem.
"blansíroz fr-ném, konyha elõfõz; élelmiszert,
fõleg húst, zöldséget mélyhûtés elõtt né-
hány percre forró vízbe dob, vagy más
módon hõkezeléssel elõtartósít"
>Hááát, biztos szarul fagyasztottat is lehet
>kapni, meg olyat, ami ugyan jól volt fagyasztva,
>de mire megvetted, valahol útközben felolvadt,
>aztán berakták mégis a mélyhutopultba az eladás helyén.
Ugy latszik nekem csak ilyeneket sikerult kifogni.
Udv.: gyapo
gyapokuk at cfwpont.hu
More information about the Elektro-etc
mailing list