[elektro-etc] újrafagyasztás

gyapo gyapo at freemail.hu
Fri Jan 8 11:36:07 CET 2010


>Fagyasztáskor, akkor is a lassú fagyasztáskor, 
>mert van idejük jó nagy jégkristályoknak 
>létrejönniük. Ha folyékony nitrogénbe dobnának 
>nem túl nagy méretu ételeket, akkor a felületi 
>részek szinte azonnal megfagynak, de befelé is 
>jó gyorsan tud bizonyos mélységekig fagyni, mert 
>jó nagy a homérsékleti gradiens. Csak nagyon 
>apró jégkristályoknak van módjuk noni.

En is igy gondoltam, de akkor a gyari fagyasztasu 
gurulos malnanak illene gurulni kiolvasztas utan 
is, viszont olyat meg nem lattam. :(

>Aztán lehet, hogy pl egy megfott hagyma, ami 
>amúgy is löttyedtre fott, fagyasztva se lesz 
>rosszabb, de nem próbáltam. Meg lecsót és ilyesmit sem.

"blansíroz fr-ném, konyha elõfõz; élelmiszert,
fõleg húst, zöldséget mélyhûtés elõtt né-
hány percre forró vízbe dob, vagy más
módon hõkezeléssel elõtartósít"

>Hááát, biztos szarul fagyasztottat is lehet 
>kapni, meg olyat, ami ugyan jól volt fagyasztva, 
>de mire megvetted, valahol útközben felolvadt, 
>aztán berakták mégis a mélyhutopultba az eladás helyén.

Ugy latszik nekem csak ilyeneket sikerult kifogni.

Udv.: gyapo

gyapokuk at cfwpont.hu



More information about the Elektro-etc mailing list