[elektro-etc] újrafagyasztás

gyapo gyapo at freemail.hu
Fri Jan 8 08:43:45 CET 2010


>Valóban, mert a háztartásokban nemigen van a 
>gyorsfagyasztásra alkalmas technológia.

Fagyasztaskor vagy kiolvasztaskor serulnek a sejtfalak?
Nalam eleg sokszor elofordul, hogy az elore 
kiadagolt cuccot megse egyszerre akarjuk 
felhasznalni. Mondjuk fel kilo csirkemajbol kell 
a fele. Kiveszem, ha nem tudom szetvagni, akkor 
addig varok (vagy mikrozom), amig kicsit el nem 
kezd kasasodni. Akkor szetvagom, a maradekot 
siman visszateszem. Es a kenyes orru parom meg 
sose panaszkodott, hogy az ujrafagyasztott fele 
nem lenne OK. Es ez sajat fagyasztasu kajakkal is 
igy van. Valoszinuleg meg nem olvadt ki annyira, 
hogy az olvadasnak szamitson. A kes ele olyan kis 
felulet, hogy siman megolvasztja a jeget, es igy athatol.
Szoval mas lesz a kaja minosege, ha gyari 
fagyasztasut olvasztok fol, meg ha en fagyasztom 
le lassan a fagyasztoszekrenyben? Maradjunk a 
csirkemajnal, ebbol van mindket verzio.
Gyumolcsoknel semmi kulonbseget nem latok, mindketto egy szottyadt plotty lesz.
Nudli eseten a gyari rosszabb mint a sajat, de 
nem valoszinu, hogy a fagyasztas adja a kulonbseget.

Udv.: gyapo

gyapokuk at cfwpont.hu



More information about the Elektro-etc mailing list