[elektro-etc] halászlé

Xorn toth.endre at gmail.com
Sun Dec 26 09:50:08 CET 2010


2010/12/25 Topybear <topybear at gmail.com>:
>  On 2010.12.24. 16:45, Xorn wrote:
>>
>> 2010/12/24 Kovács József<kj at faldeko.hu>:
>>>
>>> 2010.12.24. 14:02 keltezéssel, Xorn írta:
>>>>
>>>> 2010/12/24 Kovács József<kj at faldeko.hu>:
>>>>
>>>>> A halászlében CSAK ezek vannak:
>>>>> - hagyma
>>>>> - piros paprika
>>>>> - só
>>>>> - hal
>>>>> - víz
>>>>
>>>> Mint ahogy a rendes sertesporkoltbe sem kell mas, mint detto ezek,
>>>> csak persze hal helyett valami rendes disznosag. Marhaporkoltnel mar
>>>> jatszhat a vorosbor pluszban, de annyi, semmi egyeb extra.
>>>>
>>> Yes, Sir!
>>>
>>> A marhapörkölt egyik titka (szerintem), hogy
>>> csak annyi víz kell az edény aljára induláskor, hogy
>>> ne égjen le a hús az átmelegedéséig...
>>> ...így nem fől ki a hús íze, nem fől szét
>>> az egész hús foszlányokká.
>>>
>>> Ha sok vízzel indul az már  gulyás lesz...inkább.
>>
>> Viz? Porkoltbe? Minek?!
>>
>> Zsir, hagyma, kicsit dinsztel, ra a hus, es porkol, szo szerint. Az
>> utana levet fog ereszteni, aminek eleg kell lenni ahhoz, hogy kis
>> langon, fedo alatt szepen megfojon benne. De vizet...?!
>>
>> Best regards,
>> Andy
>>
>>
> Bográcson fedő? Naaaaa.... :)

Igen, fedo, mert nem rakok tabortuzet a kedvedert a szoba kozepen. :-)

Bogracsra nem kell fedo, es abba utobb, ha elfotte a sajat levet,
kerulhet meg viz vagy vorosbor, mert nehezebb szabalyozni a futest
alatta.

Best regards,
Andy



More information about the Elektro-etc mailing list