[elektro-etc] halászlé

Topybear topybear at gmail.com
Sat Dec 25 20:54:36 CET 2010


  On 2010.12.24. 16:45, Xorn wrote:
> 2010/12/24 Kovács József<kj at faldeko.hu>:
>> 2010.12.24. 14:02 keltezéssel, Xorn írta:
>>> 2010/12/24 Kovács József<kj at faldeko.hu>:
>>>
>>>> A halászlében CSAK ezek vannak:
>>>> - hagyma
>>>> - piros paprika
>>>> - só
>>>> - hal
>>>> - víz
>>> Mint ahogy a rendes sertesporkoltbe sem kell mas, mint detto ezek,
>>> csak persze hal helyett valami rendes disznosag. Marhaporkoltnel mar
>>> jatszhat a vorosbor pluszban, de annyi, semmi egyeb extra.
>>>
>> Yes, Sir!
>>
>> A marhapörkölt egyik titka (szerintem), hogy
>> csak annyi víz kell az edény aljára induláskor, hogy
>> ne égjen le a hús az átmelegedéséig...
>> ...így nem fől ki a hús íze, nem fől szét
>> az egész hús foszlányokká.
>>
>> Ha sok vízzel indul az már  gulyás lesz...inkább.
> Viz? Porkoltbe? Minek?!
>
> Zsir, hagyma, kicsit dinsztel, ra a hus, es porkol, szo szerint. Az
> utana levet fog ereszteni, aminek eleg kell lenni ahhoz, hogy kis
> langon, fedo alatt szepen megfojon benne. De vizet...?!
>
> Best regards,
> Andy
>
>
Bográcson fedő? Naaaaa.... :)

Topy




More information about the Elektro-etc mailing list