[elektro-etc] halászlé

Xorn toth.endre at gmail.com
Fri Dec 24 16:45:46 CET 2010


2010/12/24 Kovács József <kj at faldeko.hu>:
>
> 2010.12.24. 14:02 keltezéssel, Xorn írta:
>>
>> 2010/12/24 Kovács József<kj at faldeko.hu>:
>>
>>> A halászlében CSAK ezek vannak:
>>> - hagyma
>>> - piros paprika
>>> - só
>>> - hal
>>> - víz
>>
>> Mint ahogy a rendes sertesporkoltbe sem kell mas, mint detto ezek,
>> csak persze hal helyett valami rendes disznosag. Marhaporkoltnel mar
>> jatszhat a vorosbor pluszban, de annyi, semmi egyeb extra.
>>
>
> Yes, Sir!
>
> A marhapörkölt egyik titka (szerintem), hogy
> csak annyi víz kell az edény aljára induláskor, hogy
> ne égjen le a hús az átmelegedéséig...
> ...így nem fől ki a hús íze, nem fől szét
> az egész hús foszlányokká.
>
> Ha sok vízzel indul az már  gulyás lesz...inkább.

Viz? Porkoltbe? Minek?!

Zsir, hagyma, kicsit dinsztel, ra a hus, es porkol, szo szerint. Az
utana levet fog ereszteni, aminek eleg kell lenni ahhoz, hogy kis
langon, fedo alatt szepen megfojon benne. De vizet...?!

Best regards,
Andy



More information about the Elektro-etc mailing list