[elektro-etc] halászlé
Karoly CZOVEK
info at kodollak.hu
Thu Dec 23 06:58:25 CET 2010
annyit egymagam megeszek :D
On Dec 23, 2010, at 1:48 AM, Acs Gabor wrote:
> 700g 4 személyre :))
>
> Most Szentestére én 4 féle halat vettem rántani, ebből 3 volt egyenként 70 deka, a ponty az másfél kiló :) Ehhez jött még a halászlé alapanyag, 2 kiló.
>
>
> Gábor
>
> Fekete Róbert írta:
>> harcsapaprikást fogok főzni
>>
>>
>> Hozzávalók: (4 személyre) 700g harcsafilé, 80g vöröshagyma, 70g zsír, 100g zöldpaprika, 100g paradicsom, 2 dl tejföl, 20g liszt, 10g fűszerpaprika, 1 csomag kapor, só, fokhagyma, köménymag
>>
>> A harcsafilét megfelelően daraboljuk ( szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalát elősütjük, aztán a zsírból kiszedve félretesszük. A hagymát finomra a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és lekészítjük a pörkölt alapot, majd a halat beletesszük, pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. A kevergetés mellőzzük csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk köretként galuskát, túrós csuszát vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.
>>
>> ha érdekel :)
>>
>> 2010-12-22 20:47 keltezéssel, Hofferek Attila írta:
>>> Ki hogy főzi?
>>>
>>> Én egyik "iskolát" sem követem (bajai, dunai, tiszai, balatoni, stb), és
>>> nem teszek bele vendégzsírt, csak a halnak a saját zsírja kerül bele.
>>> Ennélfogva bőrt nem nyúzok le egy halról sem, abban és az alatt van a
>>> legtöbb zsiradék. Viszonylag egyszerű az elkészítés: az alaplének valót,
>>> meg egy kis sót összefőzök, kb húsz percig, passzírozom, utána kerül
>>> bele a hagyma, a halhús, a paprika, a csípős, ha nem esznek belőle
>>> gyerekek, és a só. Kb 30 perc alatt készen van. Idén is a kertben
>>> bográcsban csinálom :-)
>>>
>>>
>>
>>
>> _____________ NOD32 5637 (20101121) Információ _____________
>>
>> Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
>> http://www.nod32.hu
>>
>>
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list