[elektro-etc] halászlé
Acs Gabor
agabor at electrodesign.hu
Thu Dec 23 01:48:23 CET 2010
700g 4 személyre :))
Most Szentestére én 4 féle halat vettem rántani, ebből 3 volt egyenként
70 deka, a ponty az másfél kiló :) Ehhez jött még a halászlé alapanyag,
2 kiló.
Gábor
Fekete Róbert írta:
> harcsapaprikást fogok főzni
>
>
> Hozzávalók: (4 személyre) 700g harcsafilé, 80g vöröshagyma, 70g zsír,
> 100g zöldpaprika, 100g paradicsom, 2 dl tejföl, 20g liszt, 10g
> fűszerpaprika, 1 csomag kapor, só, fokhagyma, köménymag
>
> A harcsafilét megfelelően daraboljuk ( szeletre, kockára), sózzuk,
> majd a felforrósított zsírban mindkét oldalát elősütjük, aztán a
> zsírból kiszedve félretesszük. A hagymát finomra a paprikát,
> paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban
> a hagymát megfuttatjuk és lekészítjük a pörkölt alapot, majd a halat
> beletesszük, pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült
> habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. A kevergetés
> mellőzzük csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek.
> Forrón tálaljuk köretként galuskát, túrós csuszát vagy bármilyen
> tésztaköretet adhatunk.
>
> ha érdekel :)
>
> 2010-12-22 20:47 keltezéssel, Hofferek Attila írta:
>> Ki hogy főzi?
>>
>> Én egyik "iskolát" sem követem (bajai, dunai, tiszai, balatoni, stb), és
>> nem teszek bele vendégzsírt, csak a halnak a saját zsírja kerül bele.
>> Ennélfogva bőrt nem nyúzok le egy halról sem, abban és az alatt van a
>> legtöbb zsiradék. Viszonylag egyszerű az elkészítés: az alaplének valót,
>> meg egy kis sót összefőzök, kb húsz percig, passzírozom, utána kerül
>> bele a hagyma, a halhús, a paprika, a csípős, ha nem esznek belőle
>> gyerekek, és a só. Kb 30 perc alatt készen van. Idén is a kertben
>> bográcsban csinálom :-)
>>
>>
>
>
> _____________ NOD32 5637 (20101121) Információ _____________
>
> Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
> http://www.nod32.hu
>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list