[elektro-etc] halászlé

Fekete Róbert frobi at harden.hu
Wed Dec 22 20:53:50 CET 2010


harcsapaprikást fogok főzni


Hozzávalók: (4 személyre) 700g harcsafilé, 80g vöröshagyma, 70g zsír, 
100g zöldpaprika, 100g paradicsom, 2 dl tejföl, 20g liszt, 10g 
fűszerpaprika, 1 csomag kapor, só, fokhagyma, köménymag

A harcsafilét megfelelően daraboljuk ( szeletre, kockára), sózzuk, majd 
a felforrósított zsírban mindkét oldalát elősütjük, aztán a zsírból 
kiszedve félretesszük. A hagymát finomra a paprikát, paradicsomot apró 
kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát 
megfuttatjuk és lekészítjük a pörkölt alapot, majd a halat beletesszük, 
pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással 
behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. A kevergetés mellőzzük csak 
rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk 
köretként galuskát, túrós csuszát vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.

ha érdekel :)

2010-12-22 20:47 keltezéssel, Hofferek Attila írta:
> Ki hogy főzi?
>
> Én egyik "iskolát" sem követem (bajai, dunai, tiszai, balatoni, stb), és
> nem teszek bele vendégzsírt, csak a halnak a saját zsírja kerül bele.
> Ennélfogva bőrt nem nyúzok le egy halról sem, abban és az alatt van a
> legtöbb zsiradék. Viszonylag egyszerű az elkészítés: az alaplének valót,
> meg egy kis sót összefőzök, kb húsz percig, passzírozom, utána kerül
> bele a hagyma, a halhús, a paprika, a csípős, ha nem esznek belőle
> gyerekek, és a só. Kb 30 perc alatt készen van. Idén is a kertben
> bográcsban csinálom :-)
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list