[elektro-etc] halászlé
Fekete Róbert
frobi at harden.hu
Wed Dec 22 20:53:50 CET 2010
harcsapaprikást fogok főzni
Hozzávalók: (4 személyre) 700g harcsafilé, 80g vöröshagyma, 70g zsír,
100g zöldpaprika, 100g paradicsom, 2 dl tejföl, 20g liszt, 10g
fűszerpaprika, 1 csomag kapor, só, fokhagyma, köménymag
A harcsafilét megfelelően daraboljuk ( szeletre, kockára), sózzuk, majd
a felforrósított zsírban mindkét oldalát elősütjük, aztán a zsírból
kiszedve félretesszük. A hagymát finomra a paprikát, paradicsomot apró
kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát
megfuttatjuk és lekészítjük a pörkölt alapot, majd a halat beletesszük,
pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással
behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. A kevergetés mellőzzük csak
rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk
köretként galuskát, túrós csuszát vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.
ha érdekel :)
2010-12-22 20:47 keltezéssel, Hofferek Attila írta:
> Ki hogy főzi?
>
> Én egyik "iskolát" sem követem (bajai, dunai, tiszai, balatoni, stb), és
> nem teszek bele vendégzsírt, csak a halnak a saját zsírja kerül bele.
> Ennélfogva bőrt nem nyúzok le egy halról sem, abban és az alatt van a
> legtöbb zsiradék. Viszonylag egyszerű az elkészítés: az alaplének valót,
> meg egy kis sót összefőzök, kb húsz percig, passzírozom, utána kerül
> bele a hagyma, a halhús, a paprika, a csípős, ha nem esznek belőle
> gyerekek, és a só. Kb 30 perc alatt készen van. Idén is a kertben
> bográcsban csinálom :-)
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list