[elektro-etc] halászlé
Hofferek Attila
hofi at soka.co.hu
Wed Dec 22 20:57:55 CET 2010
2010.12.22. 20:53 keltezéssel, Fekete Róbert írta:
> Hozzávalók: (4 személyre) 700g harcsafilé, 80g vöröshagyma, 70g zsír,
> 100g zöldpaprika, 100g paradicsom, 2 dl tejföl, 20g liszt, 10g
> fűszerpaprika, 1 csomag kapor, só, fokhagyma, köménymag
>
> A harcsafilét megfelelően daraboljuk ( szeletre, kockára), sózzuk, majd
> a felforrósított zsírban mindkét oldalát elősütjük, aztán a zsírból
> kiszedve félretesszük. A hagymát finomra a paprikát, paradicsomot apró
> kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát
> megfuttatjuk és lekészítjük a pörkölt alapot, majd a halat beletesszük,
> pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással
> behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. A kevergetés mellőzzük csak
> rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk
> köretként galuskát, túrós csuszát vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.
Akkor te is úgy főzöl mint egy nő, szerzel egy receptet és grammra
centire követed. Ez a recept sok helyen fent van a neten, ráadásul nem
is halászlé :-)
More information about the Elektro-etc
mailing list