[elektro-etc] újrafagyasztás

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Thu Dec 9 03:58:39 CET 2010


charles hoss wrote:

> egyreszt neha kell a lassu atfagyasztas (jobb a hus konzisztenciaja
> igy)

Vagyis kifejezetten az átszurkálós módi a jó?
Ha az eltarthatóság a lényeg, akkor kell a gyorsfagyasztás, ha meg jön a 
felhasználás, és ez egy jó módi, akkor fel lehet olvasztani, aztán egy rövid, de 
lassú újrafagyasztás, és már lehet is felhasználni. :-)

> masreszt minnel vekonyabb a szelet annal erosebb lesz az
> oxidacionak kitett terfogat aranya az egeszhez kepest .

Na de ha be van csomagolva? Azért egy fólia sokkal jobban visszatartja az 
oxigént, mint a hús maga. Tehát egy fólia jobban elválasztja a levegotol, mint 
2-3 centi húsréteg, nem?

> en inkabb a nagyobb darabok egyben hutesere szavaznek , extra
> kiolvasztasok nelkul . regi jo modszer .

Hát persze, ízlések és pofonok - legalábbis innentol. Néha szükség lehet az 
újrafagyasztásra. Pl meg van beszélve valami családi összejövetel, és valami 
közbejön.

Azért én nem tartom olyan fontosnak, hogy a hutés módja legyen a hús 
elkészítésének az alapja. Ha egyáltalán nincs hutve, akkor - ezek szerint - nem 
is tud már olyan jó lenni, mintha egyszer, de lassan le lenne hutve?

És mi az ábra a belseje és a külseje közti különbséggel? Mert azt nem tudod 
megcsinálni, hogy berakod -18 fokba a nagydarab húst, és a külseje is lassan 
huljön le, meg a belseje is. Hacsaknem agyoncsomagolod.

De ha már egyszer ilyen történt, akkor a szükséges második fagyasztás már lehet 
nem agyoncsomagolt, szeletelt.

hjozsi 



More information about the Elektro-etc mailing list