[elektro-etc] újrafagyasztás
charles hoss
charles.hoss at gmail.com
Thu Dec 9 03:22:08 CET 2010
jhidvegi <jhidvegi at gmail.com> írta (2010. december 9. 3:06):
> Itt jön be az a tudás, hogy nem mindegy, mekkora húsdarabokat fagyasztunk
> le. Minimum az fontos, hogy legyen a hús felvágva, és az egyik mérete ne
> legyen nagy. Pl ha az egyik méret nem nagyobb 2 centinél, akkor a másik
> ketto már lehet nagy, jó gyorsan fog átfagyni. Ezzel szemben, ha egy 10
> centi átméroju darabot raknak be, foleg jó alaposan becsomagolva, akkor akár
> órákig is tarthat, mire a belseje átfagy. Ennek megfeleloen lassú lesz a
> fagyás, tehát a kristályképzodés miatt sérülnek a sejtek. Ha vékony a hús,
> és forszírozva van a fagyasztás (szokott lenni a hutokön ilyen opció, hogy
> folyamatosan jár a kompresszor függetlenül a hofoktól), akkor akár -22...-25
> fok is lehet bent, és a vékony szelet húsok, persze nem egymásra rakva :-)
> elég gyorsan és ilyen kristályszurkálós módi nélkül fagyhatnak meg. Nem árt,
> ha nem a berakás pillanatában kapcsolják ezt a forszírozott üzemmódot, hanem
> már jóval elotte, akár a bevásárlásra indulva, hogy mire hazaérnek, már
> meglegyen a kurvahideg odabenn.
egyreszt neha kell a lassu atfagyasztas (jobb a hus konzisztenciaja igy)
masreszt minnel vekonyabb a szelet annal erosebb lesz az oxidacionak
kitett terfogat aranya az egeszhez kepest .
en inkabb a nagyobb darabok egyben hutesere szavaznek , extra
kiolvasztasok nelkul . regi jo modszer .
bye
dexter
More information about the Elektro-etc
mailing list