[elektro-etc] Kolbasz

Benedek István renyta at t-online.hu
Mon Nov 9 16:31:00 CET 2009


> hagyma, 0,65-ert kiloja, lett a legjobb. Abbol masfel-ketszer annyi
> mar eleg volt, mint a magyarbol, hogy nagyjabol legyen ize is, szaftja
> is.
Így igaz, a sok hagyma adja a suru, ízletes szaftot! Aki nem tudja, az 
hagyja "vékony lében", vagy behabarja egy kis liszttel. Egyik sem finom! 
Aprított zöldpaprikát is kell alá dinsztelni, a hagymával együtt, úgy még 
zamatosabb lesz.

> masfel kilo combbol csinaltam

Egyszer próbáld ki lapockából, vagy felsálból! Sokkal lazább szerkezetu hús, 
hamarabb megpuhul és nagyon ízletes.

> Hungarian pirospaprikat is arulnak az Atkinsons-ban, de az... Valami
> fako, enyhen voroses szinezesu narancssarga teglapor bezacskozva.

Vagy nem is orölt fuszerpaprika volt, hanem valami ételízesíto pancs? 
Megjegyzem, ha nagyon élénkvörös a paprika, akkor tuti, hogy festett, mert 
az eredeti, szárított fuszerpaprika sem tuzpiros ám! Csak a külseje vörös, a 
belseje, meg a húsa, narancssárga. Azonkívül a magokat és a magházat is 
beleorölik (nagyon helyesen), ami szintén sokkal világosabbá teszi. Szóval 
sajnos ezeket (is) legtöbbször festik és tesznek bele valami lazítót is, 
amitol nem tömörödik össze akkor se, ha helytelenül tárolják és nedvességet 
kap.

üdv: I. 



More information about the Elektro-etc mailing list