[elektro-etc] Kolbasz helyett fejtágítás háj és zsírszalonna ügyben
Varga Tibor
vti61 at freemail.hu
Mon Nov 9 16:24:22 CET 2009
Sziasztok!
Emberek! Vágtatok Ti már disznót?
Vitatkoztok, hogy mi készül a hájból és a zsírszalonnából.
A háj a vese mellett a hasüregben található kétoldalt.
Egy 2 mázsás disznónak 2 darab 2-4 kg-os hája lehet.
Ebből ki lehet sütni mondjuk 2 - 4 kg zsírt. Egy csomó víz elpárolog közben.
A zsírszalonna meg az a szalonna, amiről a húsos részt levágták.
Vagy nem is volt rajta húsos, mint például a hátán.
Disznó fajtától, hogy mennyire húsdisznó, vagy zsírdisznó, főleg a háta szalonna,
de lefelé a hasa szalonnából is lehet zsírszalonnát vágni.
A korábban emlegetett 2 mázsás disznóból a feldolgozás módja szerint
15-40 kg zsírt is lehet sütni.
Az, amit a hájból marad a zsír kisütése után, az nemigen alkalmas
emberi fogyasztásra.
Alig marad belőle valami és az is rettenetesen kemény.
Leginkább csak a hártya marad meg.
Bocs, ha nagyképűnek hat a szövegem!
Ha valaki olyanról beszél amiről nem tud, elmagyarázom inkább.
Üdv. Tibi
More information about the Elektro-etc
mailing list