[elektro-etc] Kolbasz

Xorn toth.endre at gmail.com
Mon Nov 9 15:57:04 CET 2009


2009/11/9 Benedek István <renyta at t-online.hu>:
> Szima Gábor wrote:

>> Angliaban beszelgetes kozben elojott valahogy a tema, es mondtuk, hogy
>> nalunk a szalonna az a "feher". Erre elkerekedett a szemuk,
>> szornyulkodtek egyet: az nem szalonna, hanem zsiiiir!
>> ;))
>
> Ok tealében fozik a pörköltet?:)

Egyszerubben oldjak meg. Nem foznek porkoltet. Pirospaprikajuk sincs
hozza, amivel fozhetnenek, meg hagymajuk se nagyon. Utobbit azert
talaltam egy-ket probalkozas utan: a legolcsobb, legeccerubb Tescos
hagyma, 0,65-ert kiloja, lett a legjobb. Abbol masfel-ketszer annyi
mar eleg volt, mint a magyarbol, hogy nagyjabol legyen ize is, szaftja
is. De az az igazsag, hogy amikor itthonrol vitt masfel kilo combbol
csinaltam ugyanazzal a paprikaval es hagymaval, akkor is nagyon sokkal
finomabb lett az ize. Szoval a hus sem olyan, no.

Hungarian pirospaprikat is arulnak az Atkinsons-ban, de az... Valami
fako, enyhen voroses szinezesu narancssarga teglapor bezacskozva.
Amikor vittem ajandekba igazit, nem hittek a szemuknek, hogy je, ez
piros! Ha', mondom, milyen legyen ha egyszer az a neve, hogy
pirospaprika...?!

Best regards,
Andy



More information about the Elektro-etc mailing list