[elektro-etc] Kolbasz

Hofferek Attila hofi at soka.co.hu
Mon Nov 9 14:43:58 CET 2009


Xorn írta:
> Libanal mondjuk. De disznonal biza', a zsirszallonnabol szoktuk volt a
> tepertot csinalni. A mi csaladunk nem szerette soha nagyon zsirosan,
> ezert meg frissiben, melegen, miutan a kiolvadt zsirt lekanalaztuk
> rola, krumplinyomoban kifacsartuk. Igy egeszen konnyu, "teperto light"
> lett az eredmeny, nem volt olyan nehez etel, mint csak magaban a
> kisult zsirszalonnakocka lett volna. A zsir aljat, benne ezzel a
> kifacsart, kisse szemetesebb zsirral meg hagztuk ulepedni, es mikor
> kifagyott, leszedtuk szepen a tetejet. Porkolthoz pl. kifogastalan
> volt igy, egy kis surejevel, aljaval is.

Szerintem hulyeseg zsirforrasnak tekinteni a szalonnat oly modon, hogy 
kisutjuk a zsirjat, a porcot meg megesszuk. A szalonnat ugy kell 
megenni, vagy vekonypenzu husokat szaftosabba tenni vele, ahogy az van. 
Zsirforrasnak tenyleg ott a haj, az ugysem jo semmi masra, esetleg abalt 
szalonnat szoktak csinalni belole, de az meg sertesbol nem jo tulsagosan.



More information about the Elektro-etc mailing list