[elektro-etc] Kolbasz
Xorn
toth.endre at gmail.com
Mon Nov 9 14:40:43 CET 2009
Libanal mondjuk. De disznonal biza', a zsirszallonnabol szoktuk volt a
tepertot csinalni. A mi csaladunk nem szerette soha nagyon zsirosan,
ezert meg frissiben, melegen, miutan a kiolvadt zsirt lekanalaztuk
rola, krumplinyomoban kifacsartuk. Igy egeszen konnyu, "teperto light"
lett az eredmeny, nem volt olyan nehez etel, mint csak magaban a
kisult zsirszalonnakocka lett volna. A zsir aljat, benne ezzel a
kifacsart, kisse szemetesebb zsirral meg hagztuk ulepedni, es mikor
kifagyott, leszedtuk szepen a tetejet. Porkolthoz pl. kifogastalan
volt igy, egy kis surejevel, aljaval is.
Best regards,
Andy
2009/11/9 vajk fekete <halaloszto at yahoo.co.uk>:
> nem csak hallottam, csinaltam is. a szalonnabol nem lesz teperto, max po:rc. a teperto a ha'jbol keszul.
>
> vajk
>
>
>
>
> ________________________________
> From: Benedek István <renyta at t-online.hu>
> To: elektro-etc at tesla.hu
> Sent: Mon, 9 November, 2009 14:04:10
> Subject: Re: [elektro-etc] Kolbasz
>
> vajk fekete wrote:
>> na ezt mar vegkepp nem allom szo nelkul.
>>
>> szalonnabol zsirt sutni? az meg milyen mar?
>>
>
> Hallottad már, hogy zsírszalonna? Ebbol sütik a tepetot, meg a finom zsírt.
> Télleg, már fogytán van, kell vennem vagy 10 kilót.
>
> üdv: I.
>
>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list