[elektro-etc] [elektro] OFF Baba :) /korán

Fekete Róbert frobi at harden.hu
Tue Jul 28 11:53:26 CEST 2009


és hány fokon sütitek a kenyeret?

mert azért a 2kg nyi cucc felmelegítése egyenletesen .. nem éppen 
mindegy... gondolom én


Xorn írta:
> 2009/7/28 Benedek István <renyta at t-online.hu>:
>>>> előállítani. Még kenyeret is sütök, már évek óta nem vettem bótban!:))
>>> Hogy csinalod? En kezzel gyurom, a letezo legegyszerubb recept
>>> alapjan: liszt, soval elkeverve, eleszto egy csipet cukorral a langyos
>>> vizbe, ossze az egeszet. 1-2 ora kelesztes, ujra atgyurom, sutolemezen
>>> kelesztem meg egy fel-egy orat, bevagdalom a tetejet es mehet sulni.
>> Pont ugyanígy, csak nem kézzel gyúrjuk, hanem egy régi kenyérsütőből
>> átalakított dagasztógéppel. Akár 2 kilónyi kenyeret is megdagaszt! Aztán a
>> sütés természetesen már rendes sütőben történik.
> 
> Ez az atalakitas erdekelne. :-)
> 
>>> Ugyanezt szoktam tejjel is, akkor kiflit nyujtok belole: egy paca
>>> tesztat csak egyiranyban nyujtok hosszu ellipszisre, olyan 4-5 mm
>>> vastagra, azutan kozepen felbevagom, megkenem vekonyan egy kis vajjal
>>> vagy margarinnal es feltekerem. Csak ezutan kelesztem a sutolemezre
>>> teve, megkenem egy kis vizzel a tetejet, hogy ragadjon, es durva szemu
>>> soval, komennyel vagy barmivel, ami tetszik, megszorom, ugy sutom.
>> Ilyeneket a nejem szokott csinálni, én nem. Illetve egyszer megpróbáltam, de
>> nem sikerült. Az övé viszont mindig nagyon finom. Néha 1 tojást is tesz a
>> tésztába.
> 
> Ha tejjel csinalod, felesleges. Kalacsteszta van olyan, amibe kell
> tojas is, bar en a minimalconfigot adom elo abbol is: liszt, tej,
> cukor, eleszto. Csak a tetejere kenek tojast, hogy szep barnara
> suljon.
> 
> Best regards,
> Andy
> 
> 



More information about the Elektro-etc mailing list