[elektro-etc] [elektro] OFF Baba :) /korán

Xorn toth.endre at gmail.com
Tue Jul 28 12:17:27 CEST 2009


Attol fugg, milyen kenyeret szeretnek. Ha azt akarom, hogy szepen
megbarnult, jo vastag, ropogos, cserepes heja legyen, akkor felfutok
ugy 200 fokra, de amikor berakom a kenyeret, leveszem 160-170 fok
korulre. Ha vekonyabb, rugalmas, puhabb hejat szeretnek, akkor inkabb
180-200 korul sutom, sokszor ugy, hogy egyszeruen berakom a sutobe
kelni, majd a megfelelo idoben rainditom a sutot.

Meg egy trukkom van, hogy szep legyen a kenyer: felforralok vizet, es
egy lapos tepsiben alarakom a kenyernek a keleshez a sutobe. Ettol
egyreszt kellemes, paras meleg lesz odabenn, masreszt a para
lecsapodik a kenyer feluletere is, leven az huvosebb, es igy a keles
kozben rugalmas es puha marad a kulseje, nem szakadozik ossze, ahogy
dagad.

Best regards,
Andy

2009/7/28 Fekete Róbert <frobi at harden.hu>:
> és hány fokon sütitek a kenyeret?
>
> mert azért a 2kg nyi cucc felmelegítése egyenletesen .. nem éppen mindegy...
> gondolom én
>
>
> Xorn írta:
>>
>> 2009/7/28 Benedek István <renyta at t-online.hu>:
>>>>>
>>>>> előállítani. Még kenyeret is sütök, már évek óta nem vettem bótban!:))
>>>>
>>>> Hogy csinalod? En kezzel gyurom, a letezo legegyszerubb recept
>>>> alapjan: liszt, soval elkeverve, eleszto egy csipet cukorral a langyos
>>>> vizbe, ossze az egeszet. 1-2 ora kelesztes, ujra atgyurom, sutolemezen
>>>> kelesztem meg egy fel-egy orat, bevagdalom a tetejet es mehet sulni.
>>>
>>> Pont ugyanígy, csak nem kézzel gyúrjuk, hanem egy régi kenyérsütőből
>>> átalakított dagasztógéppel. Akár 2 kilónyi kenyeret is megdagaszt! Aztán
>>> a
>>> sütés természetesen már rendes sütőben történik.
>>
>> Ez az atalakitas erdekelne. :-)
>>
>>>> Ugyanezt szoktam tejjel is, akkor kiflit nyujtok belole: egy paca
>>>> tesztat csak egyiranyban nyujtok hosszu ellipszisre, olyan 4-5 mm
>>>> vastagra, azutan kozepen felbevagom, megkenem vekonyan egy kis vajjal
>>>> vagy margarinnal es feltekerem. Csak ezutan kelesztem a sutolemezre
>>>> teve, megkenem egy kis vizzel a tetejet, hogy ragadjon, es durva szemu
>>>> soval, komennyel vagy barmivel, ami tetszik, megszorom, ugy sutom.
>>>
>>> Ilyeneket a nejem szokott csinálni, én nem. Illetve egyszer megpróbáltam,
>>> de
>>> nem sikerült. Az övé viszont mindig nagyon finom. Néha 1 tojást is tesz a
>>> tésztába.
>>
>> Ha tejjel csinalod, felesleges. Kalacsteszta van olyan, amibe kell
>> tojas is, bar en a minimalconfigot adom elo abbol is: liszt, tej,
>> cukor, eleszto. Csak a tetejere kenek tojast, hogy szep barnara
>> suljon.
>>
>> Best regards,
>> Andy
>>
>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list