[elektro-etc] Napi IG Nobel
elight
elight at gmail.hu
Tue Mar 22 10:18:34 CET 2016
Dolgoztam egyszer keverőgép felújításánál..
Tehát azt mondom
két kiskanál ellentkező irányban forgatva
eltérő időzítéssel időnként meg meg szakítva
rövid időre a keverést. Ez az ideális !...
Szép "selymes" teát eredményez! :-)
Igaz, bevallom
mi krémkeverőt buzeráltunk ilyentént.
Üdv István
2016-03-22 10:12 keltezéssel, Benedek I. írta:
> Szerintem érdemes irányt váltani, én is úgy szoktam.:) Ha egy
> irányban, kb. hasonló és egyenletes sebességgel haladnak a
> vízmolekulák és a cukor, akkor szerintem lassabban oldódik, mert a
> fizikai egymásra hatás (súrlódás) kisebb. Oda-vissza keverésnél nem
> lesz párhuzamos a mozgások iránya és örvények is keletkeznek, ami
> nagyobb súrlódást biztosítva a cukor molekulák intenzívebb leválását
> eredményezi.
>
> bi
>
> Xorn wrote:
>> Amikor az ember cukrot tesz a teába és elkezdi kavarni, elég
>> folyamatosan egyfelé, vagy célszerű 3-4 körönként forgásirányt
>> váltani, hogy gyorsabban oldódjon fel a cukor?
>>
>> :-)
>>
>> Best regards,
>> Andy
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list