[elektro-etc] Napi IG Nobel

elight elight at gmail.hu
Tue Mar 22 10:18:34 CET 2016


Dolgoztam egyszer keverőgép felújításánál..

Tehát azt mondom
    két kiskanál  ellentkező irányban forgatva
eltérő időzítéssel időnként meg meg szakítva
rövid időre a keverést.  Ez az  ideális !...
Szép "selymes" teát eredményez! :-)

Igaz, bevallom
    mi krémkeverőt buzeráltunk ilyentént.

Üdv István

2016-03-22 10:12 keltezéssel, Benedek I. írta:
> Szerintem érdemes irányt váltani, én is úgy szoktam.:) Ha egy 
> irányban, kb. hasonló és egyenletes sebességgel haladnak a 
> vízmolekulák és a cukor, akkor szerintem lassabban oldódik, mert a 
> fizikai egymásra hatás (súrlódás) kisebb. Oda-vissza keverésnél nem 
> lesz párhuzamos a mozgások iránya és örvények is keletkeznek, ami 
> nagyobb súrlódást biztosítva  a cukor molekulák intenzívebb leválását 
> eredményezi.
>
> bi
>
> Xorn wrote:
>> Amikor az ember cukrot tesz a teába és elkezdi kavarni, elég
>> folyamatosan egyfelé, vagy célszerű 3-4 körönként forgásirányt
>> váltani, hogy gyorsabban oldódjon fel a cukor?
>>
>> :-)
>>
>> Best regards,
>> Andy 
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list