[elektro-etc] Napi IG Nobel

Benedek I. renyta at t-online.hu
Tue Mar 22 10:12:24 CET 2016


Szerintem érdemes irányt váltani, én is úgy szoktam.:) Ha egy irányban, kb. 
hasonló és egyenletes sebességgel haladnak a vízmolekulák és a cukor, akkor 
szerintem lassabban oldódik, mert a fizikai egymásra hatás (súrlódás) 
kisebb. Oda-vissza keverésnél nem lesz párhuzamos a mozgások iránya és 
örvények is keletkeznek, ami nagyobb súrlódást biztosítva  a cukor molekulák 
intenzívebb leválását eredményezi.

bi

Xorn wrote:
> Amikor az ember cukrot tesz a teába és elkezdi kavarni, elég
> folyamatosan egyfelé, vagy célszerű 3-4 körönként forgásirányt
> váltani, hogy gyorsabban oldódjon fel a cukor?
>
> :-)
>
> Best regards,
> Andy 



More information about the Elektro-etc mailing list