[elektro-etc] Napi IG Nobel
Benedek I.
renyta at t-online.hu
Tue Mar 22 10:12:24 CET 2016
Szerintem érdemes irányt váltani, én is úgy szoktam.:) Ha egy irányban, kb.
hasonló és egyenletes sebességgel haladnak a vízmolekulák és a cukor, akkor
szerintem lassabban oldódik, mert a fizikai egymásra hatás (súrlódás)
kisebb. Oda-vissza keverésnél nem lesz párhuzamos a mozgások iránya és
örvények is keletkeznek, ami nagyobb súrlódást biztosítva a cukor molekulák
intenzívebb leválását eredményezi.
bi
Xorn wrote:
> Amikor az ember cukrot tesz a teába és elkezdi kavarni, elég
> folyamatosan egyfelé, vagy célszerű 3-4 körönként forgásirányt
> váltani, hogy gyorsabban oldódjon fel a cukor?
>
> :-)
>
> Best regards,
> Andy
More information about the Elektro-etc
mailing list